Türkiye’nin İlk Organik Okul Müfredat Programı Geliştirildi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Hemşehrimiz Prof. Dr. Mehmet Turan tarafından yürütülen “Organik Okul” projesinin Ar-Ge çalışmaları kapsamında organik okul müfredat programı oluşturuldu ve yayımlandı.

Türkiye’nin İlk Organik Okul Müfredat Programı Geliştirildi

Türkiye’nin ilk Organik Okul müfredat programı, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı hemşehrimiz Prof. Dr. Mehmet Turan tarafından Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi BAP Koordinatörlüğünün desteklediği proje ile geliştirildi.

Geliştirilen müfredat programı, okul öncesi ve ilkokul düzeyindeki tüm kademeleri ve tüm dersleri kapsamaktadır.

Müfredat programı doğrultusunda hazırlanan 5 kitapta temel eğitim düzeyindeki 12 farklı dersi kapsayan bin 165 ders planı yer almaktadır.

Hemşehrimiz Prof. Dr. Turan, Organik Okul modeli üzerinde sekiz yıldır çalıştığını belirterek,

Türkiye’de bu alanda çalışan ilk bilim insanı olduğunu söyledi.

Sekiz yıl içerisinde konu ile ilgili ulusal ve uluslararası düzeyde birçok eser yayımladığını söyleyen Turan, geride bıraktığımız bir buçuk yıl zarfında, Organik Okul modelinin okul öncesi ve ilkokul düzeylerindeki tüm dersler ile entegre edilebilmesi ve tam zamanlı bir okul modeli olarak faaliyete geçebilmesi için gereken müfredat planlarını oluşturduğunu belirtti.

Hormonlu Bilgi Kapsüllerine Değil, Yerli ve Milli Bir Yol Haritasına İhtiyacımız Var diyen hemşehrimiz Turan, Yetiştireceğimiz nesiller birer ağaç ise müfredat programlarımız o ağaçların tohumlarıdır. Bizim tohumlarımız hormonlu bilgi kapsülleri olmamalı. Fıtrata muvafık, yerli ve milli tohumlarımız olmalı ki başka ağaçların gölgesinde olmayan meyve ağaçlarımız yeşerebilsin/yetişebilsin” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137