Tam kapanmanın sona erdiği ilk kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklama ile esnafın yüzünü güldüren hibe desteğini değerlendiren Kuaförler Odası Başkanı Nizamettin Türkoğlu, başvuruların e-devlet üzerinden yapılacağını söyledi.

TÜRKOĞLU: BİZİM ESNAFLARIMIZ 3 BİNDEN FAYDALANACAKLAR

Başkan Türkoğlu, “Pandemi sürecinde bayağı bir sıkıntılı süreç yaşadık. Kapanma süreleri oldu. O süreçler içinde 3 bin TL her ay bin lira vermek şartıyla pandemiden zarar gören esnaflara ve bundan bizde faydalandık. Küçük şehirlerde 500 TL’lik kira desteğinde bulundular. Tabi bu esnaf için yeterli mi bence değil. Çünkü 3 bin lira bu şartlarda çok yüklü bir para değil zaten kira ve elektriğini zor çıkarır. Sayın Cumhurbaşkanımız son bir esnaf paketinin detaylarını açıkladığı zaman 3 bin ve 5 bin şekline açıkladı. Bizim esnaflarımız 3 binden faydalanacaklar. Bu 3 bin TL inşallah 25 Mayıs ile 25 Haziran arasında müracaat süresi verdiler. 1 ay ay müracaat süresi var. İnşallah esnaflar bundan faydalanır. Tabi ki teşekkür etmek lazım. Allah devletimize zeval vermesin. Ama çok büyük bir para mı, bence değil. Ama devletin bütçesi de belli maalesef. İnsanların bundan bir nebze de olsa yüzleri gülmeye başladı. En azından mutluluklarını hissettiler, devletin yanlarında olduğunu hissettiler. İnşallah da bu 25’inden sonra odamız olarak tüm esnaflarımıza mesaj attık. Müracaatlar e-devlet üzerinden olacak. Elimizden geldiği kadar bizde yarımcı olalım ki en azından bu 3 bin lira paradan faydalanabilsinler” ifadelerini kullandı.

TÜRKOĞLU: ESNAF PARADAN ÇOK DÜKKANINA AŞIK

“Esnafım paradan çok işine aşık” diyen Türkoğlu, “Esnaflar tabi ki dükkanları kapalı kaldıkları için çok da mutlu değiller. Çünkü insanlar dükkanlarına aşık. Paraya çok aşık değil bana göre. 3 bin lira gelir geçer. Zaten dükkanda günde 150 lira iş yapsa bugün 52 gün dükkanlar kapatıldı. Hesabını siz yapın. 15-20 bin lirayı bulur. Artık 15 bin lirada içeriye girmiş zaten dükkanların kapalı olduğu süreç içinde. Tabi ki devletimizden Allah razı olsun diyelim. En azından esnafların yüzü gülüyor. Devletin veya hükümetin yanında olduğunu hissetmek bile bence güzel bir şey. Tabi ki esnaflarımız beni bayağı telefonla da arıyor. Tabi ki insanlar mağdur oldukları için; hibeden yüzleri de gülüyor bence. Benim ifade ettiğim gibi en azından bir can suyu gibi düşünün. Bir ağaca yeni bir can suyu verirsiniz. 3 bin lira gerçekten bu şartlarda bu ülkede bu ekonomik sıkıntıda bence iyi bir para. İnşallah da rabbim sağlıkla yemeyi nasip etsin” şeklinde konuştu.