Twitter Otomatik Hesapların Profillerine Etiket Eklemeye Başlıyor

Twitter, dün Türkiye'deki kullanıcılarda test etmeye başladığı 'emojilerle tepki' özelliğinin ardından şimdi ise otomatik hesapların profillerine etiket ekliyor. Yani aslında otomatik ya da bot olarak bilinen hesapların biyografik kısmında bununla alakalı çeşitli bilgiler verilecek.

Twitter Otomatik Hesapların Profillerine Etiket Eklemeye Başlıyor

Twitter, bir süredir halka kapalı olarak test ettiği 'emojilerle tepki' özelliğini dünyada ilk kez Türk kullanıcılara açtı. Şu anda Türkiye'deki Twitter kullanıcılarının bir kısmı tweet'lere hızlı şekilde emojilerle tepki gönderebiliyor. Bu sistem hızlı reaksiyonvermek isteyenler için büyük avantaj sağlıyor.

Platform şimdi de otomatik hesap olarak geçen bot hesaplar için yeni etiketleri test ediyor. Böylece kullanıcılar profil kısmında hesaplara ilişkin detayları görebiliyor.

Konuyla alakalı blogsayfası üzerinden yapılan açıklama ise şu şekilde:

Twitter'da görebileceğiniz otomatik hesaplara örnek olarak, aşı randevularını bulmanıza yardımcı olan botlar ve afet erken uyarı sistemleri verilebilir. Bu hesaplar otomatik olduklarını size bildirdiğinde, onlarla etkileşime geçtiğinizde amaçlarını daha iyi anlarsınız.

Ek olarak şirket bir de Topluluklar özelliği üzerinde çalışıyor. Facebookgruplar mantığıyla çalışan bu sistem, ilk etapta cilt bakımı, astroloji, spor ayakkabılar ve köpekler gibi alanlara özel sohbet gruplarının başlatılması beklenirken kapsam alanının önümüzdeki süreçte genişleyeceği kesin. Twitter'ın asıl amacı ise Topluluklar özelliğini FacebookGruplar'a rakip hale getirmek.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2021, 16:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137