Elazığ Atatürk Stadyumunda gerçekleşen Tetiş Yapı Elazığspor – Adanaspor maçının ardından Elazığspor Teknik Direktörü Muammer Sürmeli ve Adanaspor Teknik Direktörü Eyüp Arın açıklamalarda bulundular

"ELİMİZDEN GELEN BU KADARMIŞ"

Elazığspor Teknik Direktörü Muammer Sürmeli, “Beraberlik ile mağlubiyet benim için aynı sonuç. İddiamızın devam etmesi için mutlaka galip gelmemiz gerekiyordu. Oyuna kötü başladığımızı düşünmüyorum ama bir tane talihsiz gol yedik. Ofsayt olduğunu söylüyorlar. Daha sonra bir oyuncu değişikliği yaptık, skoru bulduk, galibiyeti de bulduk yine kötü bir gol yedik. Eksik kaldık, ikinci yarıda soyunma odasında arkadaşlara söyledim yapacağımız taktikleri, hepsini yazdım böyle olursa böyle olacak, böyle olursa böyle olacak diye. Harfiyen yerine getirdiler. Ayaklarına sağlık 2-2 den bile eksik olmamıza rağmen net pozisyonlarımız var. Rakip takımın kalecisini kutluyorum iyi müdahalelerde bulundu, iyi kurtarışlar yaptı. Olmadı elimizden gelen bu kadarmış, hakkımızda hayırlısı mağlup olduk, oyuncu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Mükemmel bir mücadele örneği gösterdiler. Geçmiş olsun diyorum. Hakemin notunu zaten gözlemcileri verir, buradan benim söylemem bir şeyi değiştirmeyecek. Deminde söyledim olmuşla ölmüşe çare yok. Yapacak bir şey yok yani onu mutlaka gözlemciler kararını verirler. Ben bundan sonraki yaşantımda da hiç hakemlerle alakalı konuşmayacağım, konuşmaya da gerek görmüyorum. Olmuşla ölmüşe bir tek çare bulamazsınız. Ne bileyim gönlü rahattır bir şey söylemek istemiyorum. İlk golü ben izlemedim, net ofsayt olduğunu söylediler. Şu anda cezalılarımız var, zaten kadromuz eksik, yine en iyi şekilde gidip mücadele edeceğiz öyle düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“MECBUREN BİRAZ DAĞILMAK ZORUNDA KALDIM”

Geçtiğimiz hafta oynana karşılaşma ile ilgili oyuncular hakkında bilgi veren Sürmeli, “Tom 6. Yabancı kuralı olduğu için dışarıda kaldı. Hiçbir sıkıntısı yok, benim geçen hafta benim istediklerimi yapmadığı için ben oyundan aldım hatta daha önce oyundan almayı bile düşünüyordum. Mertan ile Halil İbrahim Pekşen’i 7. Dakikada ısınmaya gönderdim, Muhammed İldiz’in sakatlanmasından sonra mecburen biraz dağılmak zorunda kaldım. İkinci yarıda hiçbir şey yapmadığı için oyundan aldım. Bu hafta da Jefrey’e daha çok güvendim. Değerlendireceğini düşünüyorum, Tom bizim oyuncumuz. Önümüzdeki hafta yine faydalanacağız. Bir sıkıntı yok” dedi.

“OYUNUN ŞEKLİ TAMAMEN BİZİM KONTROLÜMÜZ ALTINDAYDI”

Adanaspor Teknik Direktörü Eyüp Arın, “Oynayacağımız maçlar bundan sonraki maçlar da zor maçlar. Biz bir puan alıp matematiksel yönden rahatlamak istiyorduk ama Elazığspor kazanıp yukarıdaki ile puan farkını korumak istiyordu haliyle bu ortamda başlayan maçla birlikte biz öne geçtik. Düşüncelerimiz tamamen oyunu alanımızda kabullenip Elazığspor’un arkasında sarkmaktı. Bunu ilk yarı bir ara başarır gibi olduk, fakat iki tane bireysel hatadan yediğimiz gol Elazığspor’un öne geçmesini sağladı. Elazığspor iyi oynarken tabi ki sayısal eksikliğe düştü, buda bizim avantajımıza denk geldi. Buda bizim işimize yaradı. Bir fazla oynamak, uzun süre bir eksik oynamak çok kolay değil. Biz bir fazla oynamanın avantajını iyi kullandık. İlk yarıda bulduğumuz gol ile 2-2 bitirdik. İkinci yarıda oyunun şekli tamamen bizim kontrolümüz altındaydı. İstemediğimiz kadar gol pozisyonlarına girdik. Belki önceden bu golleri atsak bu olay bu kadar gerilmezdi. Camia bu kadar gerilmezdi. Tabi ki gergin ortamda maç oynayan iki takımda her iki tarafa da gelmezdi. Ama biz o kadar kaçırdıktan sonra atmayana atarlar misali olacaktı. Elazığspor’un çok net üç pozisyonu ilk yarıda oyuna iyi konsantre olamayan kalecimizin bence bize geri dönüşü, oyuna geri dönüşümüzü sağladı.  Üç tane kurtardığı mükemmel top ve sonradan attığımız bir gol maçın bizim lehimize bitmesini sağladı. Ben Elazığspor camiasını ben bu tarafları iyi bilen biriyim, ben buralarda yıllarca oynadım Elazığspor camiası gerçekten büyük bir camia ben bundan sonra Elazığspor camiasına, futbolcu kardeşlerimin hepsine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“BİZ KENDİMİZ KAZANDIK HAKLIYIZ DİYORUZ AMA HAKEM CEPHESİ İÇİN DE O YORUMU ARTIK SİZLER YAPIN BUGÜN”

Geçtiğimiz hafta Adanaspor ile oynanan ve bu oynanan maçı değerlendiren Arın, “Bizim tam önümüzden gördüğümüze göre değil ama oradan ofsayt diyorlar. Çünkü bizim Bahattin Roni’nin topun gerisinde daha doğrusu. Belki kameralardan daha net görmüşsünüzdür. Yayıncı kuruluşda ama bize de ofsayt değil diye söylediler. Geçen hafta ki hakem gerçekten bizim skora etki etti. Yani yediğimiz ikinci golde net bir el ense var orada. Bizim kalecimiz genç umut vaat eden bir kalecimiz, 19 yaşında yükselen bir performans olan, milli takıma kadar giden bir kalecimiz. O maçta pozisyon hatası yaptı, yani faulün başladığı yerde yerinde değildi bir defa. Yerine gidinceye kadar topu iyi uzaklaştıramadı. Yoksa uzaklaştıramayınca hata üsüne hata geldi tabi bir oyuncu el ense çekti gol attı yani. Olmayan penaltıdan gol yedik. Bugün ki hakeme baktığımızda canı yanan tabi ateş düştüğü yeri yakar derler ya bize göre anormal pozisyonlar var ama kırmızı kart net bir kırmızı karttı. Topsuz alanda vurduğu tekme. Ondan sonra ortam gerildi, ben ne söylesem yanlış olur burada. Sizin görüşlerinize saygı duymak lazım. Biz kendimiz kazandık haklıyız diyoruz ama hakem cephesi için de o yorumu artık sizler yapın bugün” diye konuştu.