Tetiş Yapı Elazığspor’da Kulüp Başkanı arayışları devam ediyor…

Elazığspor Kayyum Başkanı Doç. Dr. Sebahattin Devecioğlu, ilgili yasa gereği 12 Ocak 2019 Tarihi’nde çoğunluk sağlanamadığı takdirde 19 Ocak 2019 Tarihi’nde yapılmak üzere Olağanüstü Genel Kurul kararı almıştı. Elazığ Belediyesi Kültür ve kongre merkezinde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul, saat 14:00’de gerçekleştirildi.

Genel Kurul Toplantısı açılış ve toplantı çoğunluğunun tutanak ile tespiti yapıldı.

Genel Kurul Toplantısında 68 kişilik üye katılımı ile yeterli çoğunluk sağlandı.

Toplantı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Genel Kurul Başkanlık divanı için seçim yapıldı. Başkanlık divanına Galip Belhan, Asaf Varol ve Zafer Yetiş isimleri seçildi.

BELHAN: HER SEFERİNDE KISA BİR ARA VERİLİYOR.

Açılış konuşmasını yapan Galip Belhan, “Bu toplantının Elazığspor ve Türk futbolcu için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Neticede Elazığspor Genel Kurul Toplantıları ile tarihe geçti. İnanınki hiçbir takımda bu şekilde kısa sürekli genel kurullar olmamıştı. Artık öyle bir hale geldik ki, her seferinde kısa bir ara veriliyor. Gelen bir şey yapmadan bir şey yapmayıp geri çekiliyor. Yeni gelen listeyi veriyor genel kurulun ortasında adaylıktan çekiliyor. İnanın ki Elazığspor’a çok yazık oluyor. Sebahattin Kardeşimin Kayyum Başkanlığı ve Kayyum heyeti ile birlikte yaptığı çalışmalar taktire şayandır” ifadelerini kullandı.

VAROL: ELAZIĞSPOR’A YAKIŞIR SONUÇLAR ALINIR

Asaf Varol, “Umuyoruz ki Elaızğspor’a yakışır sonuçlar alınır. Gündem maddelerine geçiyoruz” dedi.

Kayyum Başkanı Doç. Dr. Sebahattin Devecioğlu konuştuç Başkan Devecioğlu, Kayyumlık süresince gelir gider tablosunu ve çalışmalarını aktardı.

DEVECİOĞLU: ELAZIĞSPOR’UN ŞU AN İTİBARİYLE 45-46 MİLYON GENEL BORCU VAR

Elazığspor’un borcunu açıklayan Elazığspor Kayyum Başkanı Sebahattin Devecioğlu, “Faiz ve doya giderleri hariç henüz sonuçlanmamış icra dosyaları ile ilgili bunlar sonuçlanmadığı için şu an Elazığspor’un 41 milyon 417 bin 204 TL borcu var. 2 milyon 124 Bin TL’de faiz ve harç giderleri ile ilgili borcumuz var. Ama bunda sonuçlanmamış dosyalar var. Mahkeme ve icra dosyaları var. Bunlarda ortalama 2-3 milyon hesaplandığında Elazığspor’un şu an itibariyle 45-46 Milyon genel borcu var” şeklinde konuştu.

BULUT: ELAZIĞSPOR’U SEVEN 580 TANE İNSAN VARMIŞ

Tekin Bulut, “Bugün baktım Sebahattin Hoca her zamanki heyecanını da kaybetmiş Bir heyecan olsa iyi okur diye düşünüyorum. Biz Elazığlılar olarak hakikatten eleştirmeyi seven bir toplumuz, icraata gelince yokuz. 4 gündür Kanal Fırat televizyonu kampanya başlatmış. Takip ediyorum. Noktalanan sonuçta dünya üzerinde yaşayan 580 tane Elazığspor’u seven varmış Furkan Dilaver’in son ifadesi bu oldu. Maddi kısmı çok önemli değildi. 10 lira veren vardı, 50 lira veren vardı. Demek ki bu camia içerisinde Elazığspor’u seven 580 tane insan varmış. Diyor ya sen ver balık bilmezse alık bilir. Kim iyi kötü kim kötü nasıl ayırt edeceğiz. Biri başarılı oluyor, biri başarısız oluyor. Hepimiz Elazığspor’un iyi olması için gece sabahlara kadar iyi olması için dua ediyoruz. Bir şey yadırgıyorum; evet teknik heyetler gelirler, başarılı olur olmazlar o olur ama kimse yanlış anlamasın Elazığspor o dönem başarılı yapar diye getirmiştir ama ben bir Elazığlı olarak Hüseyin Kalpar’a helal etmiyorum” ifadelerine yer verdi.

Elazığspor Kulübünde yetkilendirmeler yapıldı, oy birliği ile yetkilendirme kabul edildi.

DEVECİOĞLU: ELAZIĞSPOR’UN GELMİŞ OLDUĞU SON SÜRECİ YAŞIYORUZ

Sebahattin Devecioğlu, “Elazığspor’un gelmiş olduğu son süreci yaşıyoruz. Bu süreçle bütün Elazığ halkının, kişilerin, kurumların, iş çevrelerinin, siyasi çevrelerin, kamu kurumlarının, ivil toplum örgütlerinin, medya kuruluşlarının, Elazığspor kongre üyelerinin, Elazığspor’da daha önce görev yapmış arkadaşların, kendisini Elazığlı sayan, Elazığspor’u seven dünyadaki Elazığlıların, Elazığ’da görev yapmış Elazığlı olmayan geçmişine anlam kazandırmış herkesin bu problemi çözmekle ilgili bir sorumluluğu var. Bizim bununla yüzleşmemiz gerekiyor. Elazığspor’u karşımıza alarak değil Elazığspor’u yanımıza alarak elimizden ne geliyorsa maddi manevi her türlü tüm kurumların bu süreçte Elazığspor’a, Kayyum heyetine değil Elazığspor Kulübüne katkı sağlaması gerekiyor. Geldiğimiz noktadaki tablo hiç iç açıcı değil” ifadelerini kullandı.

DEVECİOĞLU: HERKESİN ORTAK HAREKET ETMESİ GEREKİYOR

Başkan Devecioğlu, “52 tane başkan bugüne kadar görev yapmış, birçoğu şu anda aramızda değil  vefat etmişleronlara da Allah’tan rahmet diliyorum. Elazığspor’a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Hiçbir başkan gözetmeksizin ulaşabildiğimiz başkanları davet ederek herkesi ben bizzat arayarak başkanlar toplantısına davet ettim. Daha önce görev yapanlar başkanlar katıldılar, orada sorunları değerlendirdik. Çözüm noktasında şöyle bir sonuç çıktı; denildi ki sadece üyelerin başkanların değil, herkesin ortak hareket etmesi gerekiyor. Herkesin bu süreçte Elazığspor’un bu problemlerine yönelik toplu hareket etmesi kararı çıktı. Elazığspor siyaset üstü bir kurum. Hiçbir kişinin, kurumun, toplumun değil. Elazığspor bir camia kulübü, Elazığspor bu halkın ortak değeri. Her kişinin, her toplumun buna sahip çıkması gerekiyor. Bununla ilgili Ankara’da bir toplantı gerçekleştirdik. Ankara’daki toplantıya Elazığspor’la ilgili il yöneticilerinin daveti söz konusuydu. Bu süreçte ETSO Başkanımız Asilhan Arslan Bey, Milletvekillerimiz Ankara’daki toplantıya katıldılar. Siyasi partilerden 3 Milletvekilimiz katıldı, 2 tanesi AK Parti, 1 tanesi CHP Milletvekili katıldı toplantıya. Orada biz hep birlikte Elazığ’a gidelim, hep birlikte hareket edeceğimizin sözünü kamuoyuyla paylaşalım kararı alındı” şeklinde konuştu.

DEVECİOĞLU: ELAZIĞ’A ANLAM KATAN BİR DEĞER

Kayyum Başkanı Doç. Dr. Devecioğlu, “Elazığspor bu transfere engel süreci aşamazsa çok ciddi maddi problemlerle karşılaşacağı malumdur. Eğer bu transfer engelini aşarsa Elazığspor çok güzide günlere ulaşacaktır. Elazığspor’un yaşaması gerektiğini söyledik. Buradan sesleniyorum lütfen Elazığspor’a engel teşkil eden dosya ve problemlerle ilgili herkes bu konuyla ilgili fedakarlıklarını yapsın, bize destek olsun, katkı sağlasın. Buradan çağrı yapıyorum. Elazığspor’la ilgili icrada alacakları olanalar; fedakarlık yapmanız gerekiyor. Bu gemi batarsa hep birlikte batacağız. Ben bunun farkındayım. Çünkü Elazığspor Elazığ’a anlam katan bir değer. Elazığ’a çok önemli katkısı var. Başkan değerle yoktur ki herkes aynı çatı altında toplansın. Bu çok önemli bunu kaybetmememiz lazım. Çalışmalarımız devam ediyor. Zor bir süreç Zamana ihtiyacımız var. 31 Ocak’ta transfer dönemi bitiyor” dedi.

DEVECİOĞLU: BİZ BU KADAR KÜÇÜK BİR PROBLEMİ AŞAMAYACAK DEĞİLİZ

Doç Dr. Sebahattin Devecioğlu, “Bizim bu süreçte hep birlikte, gönül birliğiyle hareket edersek problemleri ön plana çıkarmadan, bu konuda medyaya ve taraftara çok önem düşüyor. bu süreci sağlıklı yürütmemiz gerekiyor. Herkese sesleniyorum; biz bu kadar küçük bir problemi aşamayacak değiliz. Biz daha büyük problemleri açmış bir camiayız. Siyasilere de sesleniyorum Elazığspor’la ilgili kurumlara da sesleniyorum, medya kuruluşlarına da sesleniyorum. Engel rakamımız 13.5 milyon. Bir futbolcu daha sisteme düştü. Bize federasyondan bildirilen rakam bu. Burada yabancı sporcularla iletişim konusunda problemlerimiz var, avukatlar var sistemi biliyorlar, menajerler var onlarda sistemi biliyor, biz de biliyoruz sistemi. Bizim de kampanyamız var. Sayın Valimiz bu konuda duyarlı. Somut olarak ortaya bir şey konulması gerektiğini kendisi de ifade etti. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Asilhan Arslan Bey’de duyarlı. Eski yönetici ve başkanlarımız bize katkı sağlıyorlar. Biz bunu aşamazsak ne olur? 1. Şık hukuki anlamda kapanabilir, fesih süreci başlar. İkincisi bu takımla devam eder ligden düşeriz, üçüncüsü kapanmaması için fedakarlık ederiz, bu görevi seve seve aldığımı ifade etmek istiyorum. Ben Elazığspor’un aynı zamanda üyesiyim. Bundan kaçamazdım. Herkesin bu görevi üstleneceğini ve kabul edeceğini düşünüyorum. Bu süreci sağlıklı devam ettirebilirsek Elazığspor sağlıklı günlerine kavuşacaktır. Elazığspor kapanacak değil, yaşayacak bir kulüp” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra dilek ve temenni konuşmaları gerçekleştirildi.

ELAZIĞSPOR'A BAŞKAN ADAYI ÇIKTI MI?

Elazığspor Genel Kurul toplantısında seçime gidildi.

Genel kurula sadece Başkan Adaylığı için Necati Erdem'in listesi gönderildi. Ancak tüzük gereği başkan adaylarının iki gün öncesinden Elazığspor'a bunu bildirmesi gerektiği belirtildi. Tüzük gereği Necati Erdem'in başkan adaylığı kabul edilmedi. 

KONUYLA İLGİLİ İLGİLİ MADDE

19. madde; “Kulüp başkanlığına aday olanlar, toplantının yapılacağı günden en az 2 gün önce aday olduklarını ve yönetim listelerini Elazığ Spor Kulübüne yazılı olarak bildirmek zorundadır. Bu süreden sonra yapılacak adaylık müracaatları kabul edilmeyecektir”

Elazığspor Genel Kurulu sona erdi. Belirli bir süre daha Elazığspor Kayyum Heyeti Elazığspor Kulüp Yönetimine devam edecek.