Müslüman aleminde büyük öneme sahip olan üç aylar başladı. Üç ayların içerisinde yer alan kandillerin ilki Regaib Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece idrak edilecek. İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Kandil günü İzzetpaşa Camisi’nde akşam namazı sonrası program düzenleneceğini bildirdi.

Üç aylar ve kandil nedeniyle bir açıklama yapan İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, “Hayat Kitabımız Kuran'ın indirildiği mevsimlere doğru yaklaşırken, cahiliye döneminde bile kan dökmenin yasak olduğu aylardan olan Recep Ayının birinci gününü 29 Mart Çarşamba,   Perşembe gününü Cuma gününe bağlayan gece ise Regaib Kandilini  idrak etmiş olacağız. Kan gölüne dönen Dünyada Müslümanların ıstıraplarına canlı bahis siteleri ve Ülkemiz üzerinde oynanan kirli oyunlara tanık oluyoruz” dedi.

Sarıkaya, “Üç ayların İslam âlemi, Ülkemiz ve İlimiz için iyiliklere vesile olmasını dilerken, böyle önemli gün ve gecelerde Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara karşı şuurlu ve bilinçli olmayı Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

Regaib kandili nedeniyle, perşembeyi cumaya bağlayan gece, akşam namazı sonrası İzzetpaşa Camisinde program düzenlenecek.