Kovancılar, Palu ve Karakoçan’da 2017 yılı sonuna kadar yetiştirilmesi planlanan Doğalgaz çalışmalarına başlandı.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut yaptığı açıklamada Kovancılar, Palu ve Karakoçan ilçelerinde sırasıyla doğalgaz çalışmaları başladığını, doğalgaz ana hattı vanasının Karakoçan ilçesine yakın olmasından dolayı ilk etapta bu ilçede çalışmaların başladığını dile getirirdi. Bulut, bir aksilik olmazsa 2017 yılının sonuna doğru Karakoçan ilçesinde doğalgazın kullanılmasına başladığını söyledi.

“Kovancılar ve palu ilçemiz için çalışmalar devam ediyor”

TBMM Bilim, Sanayi ve Enerji Komisyonu üyesi olan Metin Bulut yaptığı açıklamada: “Kovancılar’a gelen ana boru vanasının Tunceli yönü istikametinin 19. kilometresinde bulunuyor. Bu mesafenin Kovancılar merkezine ulaştırılması ile alakalı EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu) ile görüşmelerimiz devam ediyor.

Tabi bu süreçler yasal olarak bir çok prosedür içeriyor. Hattın geçtiği arazilerin keşifleri, özelleştirme ve hazine arazisi olup olmadıkları ve bunun gibi birçok resmi süreçleri bulunuyor.

EPDK’da oluşturulan kurulca verilecek karar ile BOTAŞ tarafından tüm işlemlerin yapılması ve bu mesafenin tamamlanması hususundaki onayını çıkartıp AKSA Doğalgaz’a devri yapılması planlıyor.  Bu resmi süreçler tamamlandıktan sonra inşallah Kovancılar ve Palu ilçelerimizi de doğalgazla buluşturacağız” dedi.

Sözlerine devam eden Bulut; “Kovancılar ilçemize ana hattın taşınması ile birlikte eş zamanlı olarak Palu ilçemizde de doğalgaz çalışmaları hızla başlayacak” dedi.

Bu haberin tüm telif hakları www.elazigsonhaber.com internet sitesine aittir. Paylaşım yapılırken kaynak belirtilmesi gerekmektedir!