Elazığ’dan İstanbul’a gidecek olan ve normal şartlarda 13.50’de kalkması planlanan Anadolu Jet’e ait yolcu uçağı pilotların “çalışma süremiz doldu” diyerek uçağı hazırlamamaları nedeniyle uçuş gerçekleştirilemedi.

İstanbul’dan Elazığ’a; Elazığ’dan da İstanbul’a gidecek olan yolcu uçağı İstanbul’dan Elazığ Havalimanı’na yaklaşık 2 saat süren rötorın ardından Elazığ Havalimanı’na iniş yaptı. Uçak saat 13.50’de Elazığ Havalimanı’ndan tekrar havalanarak İstanbul’a gidecekti.

Ancak; uçağın pilotları rötarla birlikte çalışma sürelerinin dolduğu ve dinlenmeleri gerektiğini ifade ettiler. Uçağı kaldırmayacaklarını ifade eden pilotlar Elazığ’da otele yerleştirilerek dinlemeye geçtiler.

Bunun üzerine Elazığ Havalimanı’nda saatlerce bekleyen yolcular yaşanan duruma tepki göstererek büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiler. Saatlerdir Elazığ Havalimanı’nda uçağın kalkmasını beklediklerini söyleyen Elazığlı yolcular yetkililere seslenerek sorunun biran önce çözülmesini istediler.

Konuyla ilgili THY yetkililerinin devreye girerek yeni bir uçağın Elazığ’a getirilmesi ve yolcuların yeni uçakla İstanbul’a gönderilmesi için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürdükleri öğrenildi.

İstanbul’a gidecek olan yolcuların Elazığ Havalimanı’nda yeni uçağı beklediği belirtildi.