Arıcak ilçesine bağlı Üçocak beldesinde, GAP Belediyeler Birliği ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince yapımında destek verilen Millet Parkı, Mesire Alanı, Mezarlık Köprüsü ve bağlantı yollarının toplu açılışı yapıldı.

Programa Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale, Üçocak Belde Belediye Başkanı Yılmaz Yegül ve vatandaşlar katıldı.

YEGÜL: BELDEMİZİN SORUNLARINA ÇÖZÜM BULDUK

Açılışa evsahipliği yapan Üçocak Belediye Başkanı Yılmaz Yegül, “Göreve başlar başlamaz kanalizasyon işine başlayarak şu anda 5 mahallemizin kanalizasyon işlerini bitirerek hizmete sunulmuştur. İçme suyu sıkıntısı çeken beldemiz belediyemiz tarafından beldemizin tüm mahallelerine yaklaşık 12 bin metre şehir içi şebekeleri değiştirilip 2 adet toplamda 14 kilometre yeni içme suyu hattı çekilmiştir. Biri 300 tonluk 450’şer tonluk olmak üzere toplamda yeni 5 adet içme suyu depoları yapılarak beldemizin içme suyu sorununu tamamen çözüp vatandaşlarımıza kesintisiz olarak 24 saat içme suyu sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.

SAĞLAM: BURAYA GELMEKTEN SON DERECE MUTLUYUZ

Adana AK Parti Eski İl Başkanı Avukat Mehmet Sağlam, “Buraya gelmekten son derece mutluyuz. Ben parkın yapılmasında emeği geçen sayın valime özellikle teşekkür ediyorum. Hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Yine yolda gelirken çukur bizim zaza diliyle ‘şeyno’ orayı gördük. Oranın yolları da son derece kötüydü. Sayın valim bu yolu da yapacağını, asfaltlayacağını söyledi, müjdeledi. Yılmaz başkan da onu söyledi. O müjdeyi de ben size vermiş olayım” şeklinde konuştu.

KARALOĞLU: BÖLGENİN ALTYAPISI YOKSA YUKARIDA NE YAPARSANIZ YAPIN İŞE YARAMIYOR

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, “Üçocak beldesine, GAP Belediyeler Birliği ve Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çeşitli destekler veriyoruz. Ama en önemlisi bu yol. Yol her şeydir. Yol olmayınca insanların ilişkisini de güçlendiremiyorsunuz. Cumhurbaşkanımız ‘Yol medeniyettir’ diyor. Gerçekten yol, su medeniyettir. Yani bir bölgenin altyapısı yoksa yukarıda ne yaparsanız yapın işe yaramıyor” dedi.

YIRIK: HEPİMİZ ÖZÜNDE ZATEN KARDEŞİZ

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “Arıcak Üçocak Diyarbakır’ın hani Elazığ’ın, bizim parkımız. Hepimiz özünde zaten kardeşiz. Rabbimiz hepimizi aynı hamurdan yaratmış. Buna da çamur demiş. Sonuçta hepimizin atası Adem. Hani Arıcak’tan farklı değil, Arıcak Alacakaya’dan farklı değil, Maden Ergani’den farklı değil. Dolayısıyla bu kardeşliğimiz, bu birlik ve beraberliğimiz devam ettiği müddetçe kadim tarihte bu milletin, bu toprakların peşinde haince dolaşanları hayal kırıklığına uğratacak” diye konuştu.