“Ucuz et” tartışması ülke gündemindeki yerini korurken, Elazığ Esnaf Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem de yaptığı açıklama ile konuya dahil oldu.

Erdem yaptığı açıklamada, “Et fiyatlarının çok aşağılara çekilerek, çok ucuza verilmesi noktasında çaba ve gayretlerimiz var. Ucuz et satılmasını ciddi manada istiyoruz ve talep ediyoruz” dedi.

Erdem, ucuza et satışını desteklediklerini fakat alınan kararda ucuz etin sadece iki marketler zincirinde satılmasının küçük esnafı zor duruma düşüreceğini ifade etti.

“Fakir vatandaşımızı düşünüyorsak fakir esnafımızı da mutlaka düşünmemiz lazım”

Yaptıkları araştırmalar neticesinde söylenenlerin, fakirlerin ucuz et yemesi olduğunu aktaran Erdem, “Biz zaten buna karşı değiliz. Biz de yesin diyoruz ama fakirler et yesin derken siz büyük, hipermarketlere bu etleri sattırırsanız bizim esnaf ve sanatkârlarımız, kasap esnafımız, yerel esnafımız, yerel marketlerimiz ciddi manada yara alır. Ciddi manada zarar görür. Fakir vatandaşımızı ciddi manada düşünüyorsak fakir esnafımızı da mutlaka düşünmemiz lazım” diye konuştu.

Başkan Erdem, ucuz et için önerilerini sıralayarak, üreticiye destek verilmesi gerektiğini ifade etti.

“Etin ucuz olması için…”

Erdem sözlerine şöyle devam etti: “Etin ucuz olması için köylüyü destekleyeceksiniz. Besiciyi destekleyeceksiniz. Yemcileri destekleyeceksiniz. Çiftçiyi destekleyeceksiniz. Hatta KDV indirimini yaparak etin fiyatlarının aşağıya çekilmesi için gayret ve çaba gösterilmesi lazım. Neyin ne olduğu belli olmayan, başka devletlerde kesilen etlerin ne şekilde kesildiği de muamma. Mesela kıymanın çok az bir kullanım süresi var. O süre içerisinde onun bitmesi lazım. Kalan kıyma satıldığı zaman daha farklı boyutlar alacağını düşünüyoruz.”