Ukrayna Milletvekili Kırımoğlu, Hemşehrimiz TİKA Başkan Yardımcısı Çevik’i Ziyaret Etti

Kırım Tatar Türklerinin milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Ankara’daki temasları kapsamında beraberindeki heyetle Elazığlı hemşehrimiz Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik’i ziyaret etti. Ziyarette, Rusya’nın saldırıları altındaki Ukrayna’da ve Rus işgali altındaki Kırım’daki son durum ile TİKA’nın bölgedeki çalışmaları ele alındı.

Ukrayna Milletvekili Kırımoğlu, Hemşehrimiz TİKA Başkan Yardımcısı Çevik’i Ziyaret Etti

Hemşehrimiz Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, Kırım Tatar Türklerinin milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna’nın Arap ve Müslüman Devletlerle Etkileşiminden Sorumlu İstişare Kurulu Sekreteri Snaver Seythalil, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov, Ukrayna Dostluk Derneği Sekreteri Mine İmrak ve Kırım Haber Ajansı Türkiye İrtibat Bürosu Müdürü Esma Kasar’dan oluşan heyeti ağırladı.

Ziyaret kapsamında, 2014 yılından bu yana Rus işgali altındaki Kırım’da yaşayan Kırım Tatar Türklerinin durumu, TİKA Ukrayna Program Koordinasyon Ofisinin Ukrayna’daki eğitim, iş, sağlık alanlarındaki çalışmaları gibi konular görüşüldü. Kırımoğlu Çevik’e, TİKA’nın geçmişten bu yana kesintisiz süren projelerinden ve çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov da 9 aydır işgalci Rusya’nın saldırıları altında olan Ukrayna’daki savaşa rağmen TİKA’nın bölgede devam eden projeleri ve çalışmalarından ötürü Çevik nezdinde Türkiye’ye teşekkür etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137