Ülkücü Eğitimciler Birliği Derneği Elazığ Şubesi’nin birinci olağan genel kurulu öğretmenevinde gerçekleştirildi.

Programa; MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, STK Temsilcileri ve öğretmenler katıldı.

PİRİNİÇÇİ: KENDİMİZİ ANLATMAYA ÇALIŞTIK

ÜLKÜ BİR Elazığ Şubesi Kurucu Başkanı Abdullah Pirinççi, “Derneğimiz hiçbir başka derneğin, sendikanın, vakfın, oluşumun, kuruluşun, bir diğer alternatifi, bir diğer seçeneği değildir. ÜLKÜ-BİR ayrıştırıcı bir hizip hareketi, bir click hareketi değildir. Derneğimizin kuruluş aşamasında öğretmenlerimize, akademisyenlerimize, Elazığ halkıyla, herkesle konuştuk, kendimizi anlatmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

ÇOBAN: O KADAR ÇOK İŞ BEKLİYOR Kİ

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, “O kadar çok iş bekliyor ki sizi; tıpkı Elazığ Belediyesi’nde bizi bekleyen işler gibi. Sizi de yine eğitim konusunda birçok iş bekliyor. İnşallah uzun vadede çok güzel işler yapacağız. Bizimde kafamızın arkasında eğitimle ilgili çok ciddi projeler var. Umarız ki sizlerle, Sivil Toplum Örgütleriyle bir araya geliriz ve eğitime kısa, orta, uzun adede konuşabileceğimiz bir çalıştayla Elazığ’da eğitim niye bu kadar dip seviyelerde, neler yapılabilir? Ne yapılmalı? Öğretmenlere düşen görev nedir? idarecilere düşen görev nedir? öğrencileri, servisçileri, dershanecileri, bütün paydaşları bir araya getirerek anneleri özellikle anneleri bir araya getirerek eğitimi konuşmak istiyoruz. İnşallah eğitim konusunda ve belediyeyi kazandıktan sonra yapacağımız ilk hamle bu olacak. Bu konuda şimdiden sizin de kafa yormanızı, uzun vadede Elazığ’ın eğitimine katkı koyacak hamleleri birlikte yapmamız için birlikte mücadele etmeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

ÇİÇEK: MANEVİ DEĞERLERDEN YOKSUN OLAN İNSANLAR ÜLKESİNE, MİLLETİNE, İNSANLIĞA FAYDALI OLAMAZLAR

Ülkü Ocakları Eski İl Başkanı Raif Çiçek, “Milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmek için çaba sarf etmeleri lazım. Milli ve manevi değerlerden yoksun olan insanlar ülkesine, milletine, insanlığa faydalı olamazlar. Bunun içinde tüm öğretmen arkadaşlarımdan ricam; bilgili, kültürlü, inançlı, imanlı, ahlaklı bir nesil yetişmesi için çaba sarf etmeniz. Derslerinizin ötesinde Peygamber Efendimiz S.A.V. efendimizin Kur’an ahlakını da bu gençlere öğretmemiz lazım. Dejenere olmuş, yozlaşmış,  kültüründen, benliğinden uzak bir neslin ülkesine, milletine ve insanlığa hiçbir katkısı olamaz” dedi.

DURGUN: 2012 YILINDA TEKRAR KURULDU

ÜLKÜ BİR Elazığ Şubesi’nin yeni Başkanı Gökhan Durgun ise, “Başbuğ Alparslan Türkeş’in liderliğinde bir devre hem mührünü vuran, hem de ışık tutan ÜLKÜ BİR ; 2012 yılında tekrar kuruldu. Değerli dostum Abdullah Pirinççi Başkanımın girişimleri ile de Elazığ Şubesi açıldı ve kaç aydır da faaliyetlerine devam etmekte. Kendisine ve yönetimine ÜLKÜ BİR’i Elazığ’a yeniden kazandırdıkları için hasetten teşekkür ederim” diye konuştu.

Program müzik dinletisi ile devam etti.