Ülkü Ocakları Fırat Üniversitesi Teşkilatı, Ege Üniversitesi’nde 2015 yılında çıkan olaylarda hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu, vefatının 4. Yıldönümünde andı.

Düzenlenen programa MHP İl Başkanı Semih Işıkver, Kadın Kolları Başkanı Fatma Nur Sevinç, Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ali Çiçek, sendika başkanları ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Ülkü Ocakları Fırat Üniversitesi Teşkilat Başkanı Metehan Çakırbay, “Fırat’ımız gönlümüzde bayraklaştı” dedi.

“NE ACIMIZ DİNMİŞ, NE DE YÜREĞİMİZDEKİ ATEŞ SÖNMÜŞTÜR”

Çakırbay, “Gencecik vatan evladı hainlerin açıkça hedefi haline getirilmiş ve sınava girmek için geldiği okulda şehadet şerbetini içmiştir. Geçen süre zarfında ne acımız dinmiş, ne de yüreğimizdeki ateş sönmüştür. Öyle ki bu soğuk şubat gününde bu ateşi fazlasıyla yüreğimizde hissetmekteyiz. Vatanımızın Fıratları, ön kuzuları asla tükenmeyecektir. Mevzu bahis vatan olduğunda elden bayrak inmeyecek, dilde tekbir dinmeyecektir. Vatanımın ha ekmeğini yemişim ha uğruna kurşunu diyerek şehadete koşan ülkücü şehitlerimiz gül bahçesine girer gibi kara toprağa girerken arkalarında eli kanlı gelinler, gözü yaşlı analar, matemli babalar, kimileri ise Fırat’ımız gibi yaşanmamış sevdalar bırakmıştır. Ege Üniversitesi teşkilat başkanımız Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve bu mübarek, kutlu kervana bugüne dek tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor saygı ve dua ile anıyorum. Ne mutlu bu vatan için şehit olana, Ne Mutlu Türk’üm diyene.” ifadelerinde bulundu.

Program tiyatro gösterisinin ardından gerçekleştirilen Ülkücü Yemini ile sona erdi.