Ülkü Ocakları Ulu Önder Atatürk'ü Andı

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının yıl dönümünde Ülkü Ocakları Elazığ Şubesi tarafından Öğretmenevi önünde resim sergisi açıldı. Ülkü Ocakları Elazığ Şube Başkanı Mehmet Ali Çiçek, “Kendisini bir tehlike olarak görenler öldükten sonra bile her zaman kendisiyle uğraşmaya devam ettiler” dedi.

Ülkü Ocakları Ulu Önder Atatürk'ü Andı

Ülkü Ocakları Elazığ Şubesi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81. Yıl dönümünde resim sergisi açtı.

Öğretmenevi önünde açılan resmi sergisine ilgi oldukça yoğun oldu.

“BUGÜN BİZLER İÇİN ÜZÜCÜ BİR GÜN”

Atatürk’ün vefatı ve açılan resim sergisiyle ilgili açıklama yapan Ülkü Ocakları Elazığ Şube Başkanı Mehmet Ali Çiçek, “Bugün 10 Kasım Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu rahmetli başbuğ Atatürk’ün vefat edişinin seneyi devriyesi. Bugün bizler için üzücü bir gün. Çünkü Osmanlı Devleti’nin yıkılışından sonra Türkiye Cumhuriyeti rahat bir şekilde kurulmadı. O zamanın şartlarında ağır bedeller verilerek önderlik, liderlik yapan Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım günü ebediyete intikal etti. Bizlerde kendisinin anısına bir nebze olsun elimizden geldiğinde kendisini yaşatabilmek için resim sergisi açtık” dedi.

“HER ZAMAN KENDİSİYLE UĞRAŞMAYA DEVAM ETTİLER”

Mehmet Ali Çiçek, “Kendisini bir tehlike olarak görenler öldükten sonra bile her zaman kendisiyle uğraşmaya devam ettiler. Bu uğraşmaya rağmen hala milyonlar Atamızın ardından izinden gitmektedir. Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe verdiği değeri herkes bilmekte. Gençliğe verdiği misyon daha önemlidir. Diyor ki Türkiye Cumhuriyeti Devletini biz kurduk bunu yükseltecek ve yaşatacak olanlar sizlersiniz. Ayrıca Gençliğe Hitabe’de de belirttiği gibi cumhuriyeti koruma, muhafaza ve müdafaa etmeyi gençliğe bir en önemli vazife olarak atfetmiştir. Bu yüzden tekrar rahmetli başbuğu Mustafa Kemal Atatürk’ü özlem minnet ve rahmetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2019, 16:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137