Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81. Yıl dönümü programı Belediye Kültür Merkezi’nde devam etti.

Programa; Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, askeri ve mülki erkan il öğrenciler katıldı.

KARADAĞ: O, MİLLÎ MÜCADELEMİZİN ÖNDERİ OLDU

Elazığ Ortaokulu Müdürü Mahmut Karadağ, “Kolay mıdır bir ulusa Ata olmak? Kolay mıdır koskoca bir ulusu sefaletten, esaretten kurtarmak?  Kolay mıdır karanlık günleri bitirip koca bir ulusu aydınlatmak. Tabi ki kolay değildir. Olmadı da zaten. O, millî mücadelemizin önderi oldu. Koca bir millet ona inandı. Ardı sıra aydınlığa yürüdü. Çağdaş uygarlığa doğru. Bunun için 10 Kasımlarımızı aydınlık geleceğimize yönelik atılımlarımızın esin kaynağı haline getirmeliyiz. Atamıza saygının gereğinin bu olduğunu bilmeliyiz. O’nun manevi huzuruna ancak bu şekilde başımız dik, alnımız açık olarak çıkabileceğimiz inancında olmalıyız” dedi.

Atatürk’ü anma programı öğrencilerin şiir okumaları orotoryo  ve Ata’nın sevdiği şarkılar ile devam etti.

10 Kasım Atatürk’ü anma programı; Atatürk ve Milli Mücadele konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sonra erdi.