Ulusal Basın Mensupları Elazığ’da İncelemelerde Bulundu

Harput’un ulusal medyada daha etkin tanıtımını sağlamak amacıyla İstanbul ve Ankara’dan gelen ulusal medya muhabirleri, gazeteciler ile Ankara Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı üyeleri Harput ve Keban başta olmak üzere Elazığ Belediyesi El Emeği Göz Nuru Çarşısı’nı, tarihi ve turistik yerleri gezdi.

Ulusal Basın Mensupları Elazığ’da İncelemelerde Bulundu

Ankara’dan gelen ulusal medya muhabirleri, gazeteciler ile Ankara Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı üyeleri Harput ve Keban’ı ziyaret etti.

TURAN: ELAZIĞ’DA DA ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALAR GÖRDÜK

Devlet Sanatçısı Mustafa Turan gezi sırasında yaptığı açıklamada, “Ankara Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu üyesiyim. Elazığ Belediyesi ile ortaklaşa birçok etkinlik yaptık. Harput’un UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi’ne alınmasında Elazığ Belediyesi’nin çok büyük emekleri var. Elazığ’da da çok güzel çalışmalar gördük. Elazığ Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz’a teşekkür ediyorum” dedi.

ÇAĞLAR: MÜCAHİT YANILMAZ İLE BİRLİKTE BU PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRDİK

Ankara Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çağlar, Harput’un UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesi için ulusal basının desteklerini almak için Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile birlikte bu programı gerçekleştirdiklerini ifade ederek desteklerinden dolayı Başkan Yanılmaz’a teşekkür ederim” diye konuştu.

KARACA: DAHA NELER GÖRECEĞİZ ÇOK MERAK EDİYORUM

İlk defa Elazığ’da geldiğini ve çok merak ettiğini söyleyen Blog Yazarı Emel Karaca; “ Daha önce çok araştırıyordum Harput’u Keban Barajı’nı ama bugün daha da güzel buldum açıkçası. Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz çok cana yakın çok içtendi. Herşey çok güzeldi. Daha neler göreceğiz çok merak ediyorum” şeklinde konuştu.

ALBAYRAK: BENİM İÇİN ÇOK İYİ BİR ÖĞRETİ OLDU

Yaratıcı Drama Eğitmeni Tülin Albayrak ise şunları kaydetti. “Elazığ benim için doğuda kalan herhangi bir il çok fazla öğretisinin olmayacağını düşünmüştüm. Ancak buraya geldikten sonra bu düşüncelerimden utandım. Keşke daha önce gelim bu düşüncelerimden kurtulabilseymişim. Harput harikaydı. Yapılan kazı çalışmalarına bu kadar yakından bakmak incelemek mükemmeldi. Benim için çok iyi bir öğreti oldu. Çocukluğumuzda coğrafya dersinde gördüğümüz Keban Barajı’nı canlı görmek bugüne nasip oldu. Ayrıca çok ileri görüşlü bir belediye başkanımız var. Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın Elazığ’a ve sonrasında ülkemize çok büyük katkıları olacağını düşünüyorum. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımla birlikte en kısa zamanda tekrar Elazığ’a geleceğim” ifadelerine yer verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137