Ulusal Basının Gözü Seza Çimento’da

Cumhuriyet tarihinde Elazığ’a yapılan en büyük özel sektör yatırım olarak kayda geçen ve Türkiye’nin çevreci fabrikası olarak üretim yapan Seza Çimento, tüm kesimlerin olduğu gibi ulusal basının da ilgisini çekmeye devam ediyor. TV 8’de yayınlanan “Şehrin Nabzı” programının da Elazığ’daki durağı Seza Çimento oldu. 

Ulusal Basının Gözü Seza Çimento’da

TV 8 Televizyonunda yayınlanan “Şehrin Nabzı” Programının bu defaki durağı Elazığ’da Türkiye’nin çevreci fabrikası olarak üretim yapan Seza Çimento oldu.

Fabrikayı gezen program yapımcıları, fabrika ile ilgili Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık’tan da bilgiler aldı…

 

“ULUSAL BASININ GÖZÜ SEZA ÇİMENTO’DA”

Ulusal basının temsilcilerini fabrikada ağırlayan Prof. Dr. Açık, fabrikanın bir hayalden gerçeğe dönüşmesi hikayesini anlattı. Açık, ”15 yıldır boş zamanlarımda, aile şirketlerimde çalışmaktaydım. Bunu yaparken doğup büyüdüğümüz topraklara vefa borcunu ödemek, bölgeler arası kalkınmışlık farkının azaltılması ve yerel kalkınmanın oluşmasına katkı sağlamak, istihdamı artırmak amacıyla bu fabrikayı kurma fikrim oluştu” dedi.

 “HAYALLERİMİN PEŞİNDEN GİTTİM”

2011 yılında fabrikayı kurma kararını aldığını ifade eden Prof. Dr. Yasemin Açık, “2011 yılında ömrümün sonuna kadar akademisyen olmak istemiyorum diyerek, hayal ettiğim projelerin peşinden gitmek istedim. Bu düşünceler içerisinde fabrikanın kuruluş fikri canlandı. 2014 yılında ilk kazmayı vurduk, 2016 yılında ilk ürünümüzü ürettik” ifadelerine yer verdi.

“TÜM ÜNİTELERİMİZDE FİLTRE VAR”

Günde 7 bin 500 ton çimento ürettiklerini kaydeden Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, “Yurt içi ve yurt dışı ihracatı yaparak, ürünümüzü satmayı planladık. Günde 7 bin 500 ton çimento üretiyoruz. Çevreye duyarlı bir fabrikayız, tüm ünitelerde torba filtre sistemi kullanıyoruz, bu nedenle de çevreye saldığımız partikül miktarı bir miligramın altında. Ülkemizde müsaade edilen miktar 50 miligram, Avrupa birliği standartlarında 20 miligram, bizde ise bir miligramın altında” diye konuştu.

 “İSTİHDAMA KATKI SAĞLANIYOR”

Fabrikanın istihdama katkısı hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Açık, “Fabrikada 500 kişiye istihdam sağlanmakta. Çalışanlarımız ve çalışanlarımızın yakınları ve tedarikçileri düşündüğümüzde bu rakam yaklaşık on bin kişiyi buluyor. 10 bin kişinin yaşamına olumlu katkı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 “AFRİKA VE ORTADOĞU’YA İHRACAAT”

Prof. Dr. Açık, “Afrika ve Ortadoğu’ya ihracat yapıyoruz.  Fabrikamızın liman içerisinde olmaması nedeniyle lojistik bizim için önemli bir sorun ama fabrikamızın içerisinde yer alan tren yolu ile istediğimiz yere ürünlerimizi ulaştırabiliyoruz” dedi.

 “LİMANI OLAN ŞEHİR DAHA FAZLA KAZANDIRABİLİRDİ AMA…”

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Açık, fabrikayı limanı olan kentlere yapması için baskı geldiğinin altını çizerek, “Fabrikayı liman içerisinde yapabilecek durumdaydım. Bu konuda oldukça da baskı gelmişti. Ama ben sosyal sorumluluk anlayışıyla doğup büyüdüğümüz topraklarda istihdamı artırmak, birlik ve beraberlik, ait olma, vatanına sahip olma duygularını geliştirmek, bir vefa borcunu ödemek için bu yöreyi seçtim. Belki limandaki bir yatırım çok daha fazla kazanacaktı ama ben çok memnunum. Üretiyoruz, kazanıyoruz, yöredeki insana istihdam sağlıyoruz. Ben hala burada yatırım yaptığım için çok memnunum” diye konuştu. 

“FABRİKA İÇERİSİNDE ARGE MERKEZİ KURDUK”

Yenilikçi bir fabrika olduklarını ifade eden Prof. Dr. Açık, “Kurumsal yapımız, kaliteli insan kaynağımızla, sürdürebilir marka ve kalitemizle, birlikte çalıştığımız bayilerimizi, firmalarımızı yol arkadaşımız görerek, bu işi yürütüyoruz. Sürdürülebilir kalitemiz, çevreci dostu olmamız, iş sağlığı ve güvenliğine dikkat etmemiz sonucunda her geçen gün hem pazar payımızı büyütüyoruz hem fabrikamızın farklı ürünler oluşturmasını sağlıyoruz hem de insanlarımızın yaşamlarına dokunuyoruz. Fabrika içerisinde ARGE merkezimizi kurduk, fabrikalar teknokentlerde ARGE merkezlerini kurarken, biz fabrikamızda kurduk. Merkezimizde değişik çimento türlerinin üretilmesi, değişik hammaddelerden çimento üretilmesi çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137