Ulusal Medya Temsilcileri Elazığ'da

Elazığ’ın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla İstanbul ve Ankara’dan gelen ulusal medya muhabirleri, gazeteciler ile Ankara Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı üyelerini Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz kahvaltı programında ağırladı.

Ulusal Medya Temsilcileri Elazığ'da

 MÜCAHİT YANILMAZHARPUT’U UNESCO’YA GİRMESİ İLE BÜTÜN DÜNYA’YA TANITMIŞ OLACAĞIZ”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Harput’un UNESCO dünya miras listesine girmesi yolunda yapılan çalışmaları anlatarak “ 2017 yılında biz Harput’un UNESCO’ya girmesi için Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfımız ile ilk çalışmayı başlattık. Neden Harput?  Neden UNESCO sorusunu önce kendimize sorduk. Bunun cevabında şunu gördük ki Harput’u geleceğe taşımak istiyorsak ve Dünya’nın 4 bir yanında bulunan insanlar tarafından bilinmesini ve tanınmasını istiyorsak en pratik yolu UNESCO’nun miras listesine girmektir. UNESCO’nun miras listesine girebilmek için de Harput’ta ki ön hazırlıkları yapmaktadır. Bu ikisi bir birini besleyen unsurlar. Bir taraftan Harput’ta ön hazırlıkları yapacağız. Diğer taraftan Harput’u UNESCO’ya girmesi ile bütün Dünya’ya tanıtmış olacağız. Bu çerçevede biz Ankara’da bulunan Kültür ve Tanıtma Vakfımız ile birlikte önce Elazığ’da bir toplantı yaptık. Yol haritamızı belirledik. Ankara’da, İstanbul’da çok geniş katılımlı toplantılar yaptık.  İstişareler yaptık. 16 Mayıs 2017 yılında Paris’te UNESCO’nun kendi merkezinde Harput’u tanıtmak, Harput’un sanatını yapısını anlatmak için bir çalışmanın içine girdik” şeklinde aktardı. 

 MÜCAHİT YANILMAZ “EN UZUN YOLLAR ZORLUKLAR İLE BAŞLAR”

Başkan Yanılmaz, Ulusal medya temsilcilerinden de Haberlerinde ve köşe yazılarında Elazığ’a yer vermelerini isteyerek “  Kolay bir yol olmadığını biliyoruz. UNESCO’nun Dünya Kalıcı Miras listesine girmenin kolay bir yol olmadığını biliyoruz. Biz her zaman zorluklara tabi olduk. En uzun yollar zorluklar ile başlar dedik. Bu zorlukları aşacağımız da inanıyoruz ”dedi.

MEHMET ÇAĞLAR “AMACIMIZ HARPUT’TU DÜNYANIN ORTAK MİRASI HALİNE GETİRMEK”

Ankara Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar ise, Harput’tun Unesco geçici miras listesine girmesini 14 ay gibi kısa bir sürede sonuçlandırdık” diyerek “ Sayısız Medeniyete ev sahipliği yapan Harput için 2017 yılının Şubat ayının başlarında başlattığımız çalışmaları 14 ay  gibi kısa sürede sonuçlandırılıp  2 Mayıs 2018 tarihi itibari ile Harput UNESCO Dünya Geçici Miras Listesine Alındı. Geçici Listede bulunan 71 varlık kendini Kültür Bakanlığına anlatmış ve 71 varlık geçici listeye girmiş. 17 varlık ise kalıcı listesinde yer almaktaydı. Bizim Harput’u anlatmamız da çok kolay değildi. Çünkü Harput’u biz biliyoruz tanıyoruz ama bizim dışımızdakilere anlatmak kolay değil. Hedefimiz UNESCO kalıcı listesinde olmak. Harput’tu Dünyanın ortak mirası haline getirmek ”ifadelerine yer verdi.

AYNUR TATTERSALL “BÜYÜLEYİCİ BİR MANZARA VAR”

3 gün boyunca Elazığ’dan etkilendik diyen DHA Londra Muhabiri Aynur Tattersall’da, Harput büyük bir miras” ifadelerini kullanarak “ Ben şahsen Elazığ’ın sizin gibi bir başkana sahip olduğu için şanslı olduğunu düşünüyorum. Bu çalışmaların yıllar önce yapılması gerekiyordu sizin de ifade ettiğiniz gibi. Geçte olsa da başlamış çok güzel çalışma ortaya çıkmış. Ben ilk defa Elazığ’a arkadaşlarımda ilk defa geliyor. Büyüleyici bir manzara var. Büyük bir medeniyet üzerinde oturuyor ve Harput büyük bir miras. Bu mirasa siz sahip çıkmışsınız” şeklinde aktardı.

Hemşehrimiz Yapımcı Erdem Noyan, Elazığ’ın gelişilmesini hayranlıkla izliyorum diyerek “ Ben Harput kökenliyim. Daha önce ki yıllarda Harput biliyorum. Başkanımın göreve başladıktan sonra çalışmaları görünce çok büyük umutluğa kapıldım. Elazığ’ın gelişmesini gerçekten hayranlık ile izliyorum” dedi.

TGRT Belgesel Prodüktörü Raşit Ağzıkara, bambaşka bir Elazığ’ı görmenin mutluluğunu yaşadık” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Ufuk
Ufuk - 5 yıl Önce

Çalışmalar güzel, elbette çok değerli girişimler, bu çabaların mutlaka ilimize olumlu geri dönüşleri olacaktır ancak 20 civarında proje hala hayata geçirilmeyi bekliyor. Yani birazda icraatta gayret etsek

SIRADAKİ HABER

banner137