Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım öncülüğünde başlanan ve Elazığ’ın Turizm potansiyelinin tüm dünyaya anlatılmasının hedeflendiği çalışmalar çerçevesinde önemli organizasyonlardan biri olan Uluslararası Cidde Turizm Fuarı etkinliklerinde bugün son gün.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın himayelerinde, Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Harput Vakfı ve Fırat Kalkınma Ajansı işbirliği ile gerçekleşen ve Uluslar arası anlamda Elazığ’ın katıldığı ilk önemli organizasyon olan Uluslar arası Cidde Fuarı için, Elazığ Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez başkanlığında Suudi Arabistan’ın Cidde şehrine giden Elazığ heyeti, Elazığ Turizminin anlatılması ve tanıtılması adına önemli çalışmalara imza attı.

Dünya genelinde birçok sektörün ve iş dünyası temsilcisinin katıldığı fuarda Elazığ standı büyük ilgi gördü.

ELAZIĞ'IN ÜRÜNLERİ TURİZM AÇISINDAN TANITILDI

28 Şubat-02 Mart 2018 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayan Cidde Fuarı’nda Elazığ’ın ürünleri ile birlikte turizm açısından tanıtımı yapıldı.

Fuarın açılışından önce Suudi Arabistan’ın Cidde Başkonsolosu Dr. Akif Menevşe ve Cidde Ticaret Ataşesi Bilge Dönmez ile görüşen Elazığ Heyeti, hangi alanlarda görüşmeler yapılacağı ve gerçekleşen fuarın geri dönüşü anlamında verimliliği arttırmak adına istişarelerde bulundular.

Yapılan istişare toplantısının ardından ilk görüşmesini, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın daveti üzerine Elazığ’a gelerek Dumandağ Grup ile ortaklaşa yatırım yapan Afrina Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdulhannan Balbey ile yapan Elazığ heyeti, yatırım ve ticaret olanakları ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

"VALİMİZ YATIRIMCI KAZANDIRMAK ADINA BİR ÇIĞIR AÇTI"

Elazığ Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez burada yaptığı konuşmada, Elazığ’ daki yatırım olanakları, mevcut potansiyel ve sağlanan teşviklerle ilgili bilgiler verirken, Elazığ’a gelecek yatırımcılar ve yapılacak çalışmalarla ilgili valilik olarak yapacakları çalışmalardan bahsetti.Vali Yardımcısı Dönmez, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın Elazığ’ımıza yatırımcı kazandırmak adına bir çığır açtığını belirterek, bu doğrultuda yapacağımız çalışmaları başta sayın Valimiz Çetin Oktay Kaldırım olmak üzere hepimiz son derece önemsiyoruz, dedi.

Toplantıda daha sonra söz alan Elazığ Turizm Derneği Başkanı Av.Burak Soylu ise katılımcılara Elazığ’ın turizm potansiyeli ve yapılabilecek çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Fuarın açılışından itibaren Elazığ standı ve gelen misafirlerle yakından ilgilenen Elazığ Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, Elazığ Turizm Derneği Başkanı Av. Burak Soylu ve Fırat Kalkınma Ajnası Genel Sekreter Vekili Vahap Yoğunlu, işadamları ve sektör temsilcileri ile birebir görüşerek Elazığ hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

"ELAZIĞ HEYETİ, ARAP İŞ DÜNYASININ YOĞUN İLGİSİYLE KARŞILANDI"

Fuarın ikinci gününde Cidde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığında düzenlenen toplantıya katılan Elazığ Heyeti, burada da Arap iş dünyasının yoğun ilgisi ile karşılandı.

Cidde Ticaret odası Başkanlığında düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan ETSO Başkanı İdris Alan ise gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı Ciddeli mevkidaşına teşekkür ederken Suudia Arabistanlı yatırımcıları Elazığ’a davet etti.

Başkan Alan yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "Biz şehrimize gelerek yatırım yapan veya yapmayı planlayan tüm yatırımcılarımıza oda olarak adeta bir danışmanlık hizmeti veriyoruz, sayın Valimizin daveti üzerine şehrimize gelen Arap yatırımcılar özellikle bu konuda memnuniyetlerini dile getirmektedirler, sizleri de Elazığ’a yatırım yapmaya davet ediyoruz, dedi.

"SİZLERİ ELAZIĞ'A BEKLİYORUM"

Cidde’deki toplantıda daha sonra konuşan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise yaptığı konuşmada; Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve hükümetimizin Elâzığ’a özel bir önem verdiğini de burada belirtmek istiyorum. Bundan yaklaşık bir ay önce Cumhurbaşkanımız Elâzığ’ı ziyaret etmiş ve Elâzığ’ımız da yatırım yapan şu anda aramızda bulunan Cidde Afrina Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdulhannan Muhammed Balbey ile de görüşmüştü. Bu görüşmede Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Balbey’e Elâzığ’a yatırım yapmasından dolayı duyduğu memnuniyeti aktarmıştı. Elâzığ’a yapılan her yatırım aynı zamanda Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve hükümetimizin desteğini alacak anlamına gelir. Böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptığı için Cidde Ticaret Odasına ve siz katılımcılara teşekkür ediyor, sizleri Elazığ’a bekliyorum.” Dedi.

Toplantıda daha sonra Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Vahap Yoğunlu’nun, Arap yatırımcı ve iş adamlarının büyük bir dikkatle takip ettikleri, Elazığ’ın bir cazibe merkezi olduğunun anlatıldığı sunumunu beğeni ile dinlediler.

Toplantının interaktif bölümünde ise, Elazığ Turizm Derneği Başkanı Burak Soylu ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Vahap Yoğunlu’nun iş dünyası temsilcilerinin sorularını yanıtladıkları toplantıda Elazığ ile ilgili Arap yatırımcılar ve iş adamlarının Elazığ’a dair merak ettikleri ayrıntılar anlatıldı.

Toplantıda son olarak bir konuşma Elazığ Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın selamlarını ileterek başladığı konuşmasında, Elazığ’ın vizyonu ve Misyonundan bahsederek Elazığ ve Elazığlının yabancı yatırımcıya bakış açısını ve bu anlamda kendilerine sağlanacak kolaylıklardan bahsetti.

"KÖRFEZ ÜLKELERİNDE DÜZENLENECEK TUR ORGANİZASYONLARINA ELAZIĞ DA KATILSIN"

Vali yardımcısı Dönmez ve beraberindeki heyet ayrıca bir çok tur organizasyon şirketi yetkilileri ile de görüşerek , körfez ülkelerinden düzenlenecek tur organizasyonları içerisine Elazığ’ın da dahil edilmesini istediler.

Fuarın son günü olan bugün bir değerlendirme toplantısı yapan Elazığ Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez 28 Şubat-2 Mart tarihleri arasında devam eden Uluslar arası Cidde Fuarının şehrimiz adına son derece verimli geçtiğini belirterek Yabancı iş adamları ve firmalarla yapılan görüşmeler neticesinde Elazığ’da yeni yatırım imkanlarının sağlanması için önemli ve üst düzey görüşmeler yaptıklarını belirtti.

Bu ve benzeri organizasyonların şehrimizin tanıtımı ve yabancı yatırımcıların davet edilmesi açısından son derece önemli olduğunu belirten Vali Yardımcısı Dönmez, Uluslar arası Cidde Fuarının ardından Elazığ’ın bu kez de bir başka Uluslar arası Organizasyon olan ve Almanya’nın Berlin şehrinde gerçekleştirilecek Uluslar arası Berlin Turizm Fuarına katılacaklarını belirten Vali Yardımcısı Dönmez, Elazığ Valiliği, Harput Vakfı ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen Berlin Turizm fuarında da şehrimizi en iyi şekilde tanıtmaya var olan potansiyelin anlatılmasına gayret edeceklerini söyledi.