Elazığ’da kış öncesi 'Umutla Gelen Şefkat’ projesi kapsamında Umudum Ol Derneği tarafından Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı’ndaki 100 öğrenciye bot ve mont hediye edildi.

2014 yılında Almanya’nın Köln şehrinde kurulan Umudum Ol Derneği, Umutla Gelen Şefkat Projesi ile 81 şehre ulaşmak istiyor.

GÜLEÇ: BİZ KARDEŞ KURULUŞ OLACAĞIZ

ZİÇEV Başkanı Mehmet Güleç, “Elazığ’da zihinsel engelliler vakfı olarak Mamurat’ül-aziz derneği ile beraber bu organizasyonu yaptık. Sağ olsunlar çocuklarımıza çam sakızı çoban armağanı gibi birer giyecek verecekler Almanya’dan bunun finansörünü yapmışlar biz kendilerine özellikle çok teşekkür ediyoruz inşallah umudum ol derneği ile biz kardeş kuruluş olacağız” ifadelerini kullandı.

YÜCETAŞ: UMUDA VESİLE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Umudum Ol Derneği Başkanı Öznur Yücetaş, “Umutla gelen şefkat projesi ile hedefimiz seksen bir il bugüne kadar Yalova, Van, Samsun, Amasya, Erzurum, Kilis, Muş, Malatya ve Kayseri’de binlerce çocuğumuzla buluştuk. Onların yüzlerinin gülmesine ve hüzünlü bakışlarının bir nebzede gitmesine vesile olduk her gittiğimiz ilin güzelliği ve insanların misafirperverliği çocuklarımızın bize umutla bakması bizim ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor biz umudum ol olarak umuda vesile olmaya devam edeceğiz” dedi.

GÜNEŞ: EN GÜZEL YANSIMASIDIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM

Toplumun en önemli özelliğinin yardımlaşma duygusu olduğunu ifade eden Mamurat’ül Aziz Vakfı Başkanı Burhan Güneş’te, “Bugün yıllardan beri ta uzaklardan hayatını idame ettiren değerli gurbetçi kardeşlerimizin orada ki yaşam kavgalarının yanı sıra yüreklerinin burada olması gerçekten bu özelliğin en güzel yansımasıdır diye düşünüyorum. Bu vesile ile başta oradaki gurbetçi kardeşlerimizin bu hassasiyetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum bu hassasiyeti bu duyarlılığı bir organize ile buralara taşıyan umudum ol derneğine de gerçekten kalbi teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.