Üniversite Mahalle Muhtarı Fuat Çelik, mahallede tamamlanan çalışmaları anlattı.

ÇELİK: SU SIKINTISI KISA SÜREDE ÇÖZÜLECEK

Mahallede taziye evi ve sağlık ocağı eksiğinin olduğunu aktaran Muhtar Çelik, “Başka yapacağımız projelerimiz var. Aile hekimliği var, taziye evi var. Bunun dışında farklı projelerimiz var. Onları da bitirmeye çalışıyoruz. Su sıkıntısı var. Genel bir sıkıntı. Elazığ’ın bir sorunu. İnşallah başkanımız da bu konuda çalışıyorlar. Kısa sürede bu konuyu çözecekler” ifadelerini kullandı.

ÇELİK: ESKİ ZAMANLARIN OYUNLARINI İÇEREN ALANLAR YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

Muhtar Çelik, “Parklarda genelde oyuncaklar gibi şeyler kullanıyor, çocuklarımız eğleniyor. Ama ben geçmişe dayalı sokak oyunlarına dönmek gibi projemiz var. Daha önceden ‘al satarım-bal satarım, sek sek’ bunun gibi oyunların daha da yoğunlaşmasını çocuklarımıza hem eğitim amaçlı hem kendilerini geliştirmek açısından bir katkı sağlayacağını ve bunda büyük maliyetten de kurtulmanın yoluna gitmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

ÇELİK: MAHALLEMİZDE 40 BİN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİMİZ VAR

Mahallede ikamet eden üniversite öğrencilerinin fazla olduğunu belirten Muhtar Çelik, “Mahallemizde 40 bin üniversite öğrencimiz var. Haliyle okula yakın olduğu için mahallemizde kalıyorlar. Ya yurtta kalıyorlar, ya da özel pansiyonlarda. Ev kiraları mahallemizde 2 bin – 2 bin 500 TL arasında değişiyor. Öğrencilerimizin illa ki sıkıntıları var. Bunların bazıları aile ilişkileri pek iyi olmayanlar da var. Bu çocukların genelde bizden burs talepleri var. Bunun dışında yakacak konusunda yardım talepleri var” dedi.