Üniversitenin Akademik Korosu Konser Verdi

Bu defa akademisyenlerin ve öğrencilerin karşısına bir hoca olarak değil, müziğe gönül vermişler olarak çıktılar. Fırat Üniversitesi’nin akademik korosu, konser verdi. Konser dinleyicilerden tam not aldı.

Üniversitenin Akademik Korosu Konser Verdi

Sahneye çıktılar, bir bir eserlerini seslendirdiler.

Aslında çoğu  akademisyen, diğerlerinin de kendi meslekleri var.Onlar sadece müziğe gönül vermiş insanlar. Fırat Üniversitesi Akademik Korosu, konser verdi.

“BU KORONUN ÖZELİK İLE KENDİ KÜLTÜRÜMÜZ İLE İLGİLİ İCARLARINDAN GAYET MUTLUYDUK”

Koronun kurulmasını sağlayan Fırat Üniversitesi Prof. Dr.  Vedat Tanyıldızı, konseri kaçıranların bu duruma hayıflanacağını söyleterek “ Elazığ’ın bir sözü var. Sen sahan pişir sen sahan ye. Şimdi biz bizeyiz. Bu koronun özelik ile kendi kültürümüz ile ilgili icarlarından gayet mutluyduk. Seyirci sayısı gönül vermiş seyirciler olduğu için bize göre çok yüksek. Madem biz bizeyiz o zaman işi biraz daha samimi boyutlarda ifade etmek gerekir. Bu koronun başlangıçta sanatçısı Emrah Çimendir. Özel gayreti ile başlamıştı. Çok teşekkür ediyorum. Daha sonrasında yine bir gönül adamı Elazığ devlet korosunun sanatçısı vazifesi olmadı zaman dahi emeğini gayretini ayırdı” diye kaydetti.

Selahattin Yalçınkaya şefliğinde koro Türk Sanat Müziğinden eserler seslendirdiler. Konserde final, “Türkiyem” şarkısıyla sona erdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137