Unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin tekrardan hayata kazandırılması için KOSGEB yeni bir projeyi hayata geçirdi.

Kaybolan meslekleri canlandırmak amacıyla KOSGEB tarafından “Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Desteği” hazırlandı.

Projeyle birlikte usta – çırak ilişkisi çerçevesinde yeni zanaatkarların yetiştirilmesi hedefleniyor.

Program ile işletme sahibinin mesleki birikimlerini aktarması için yetiştireceği personel için 150 bin liraya kadar destek sağlanacak. Ayrıca makine ve teçhizat giderleri için 50 bin lira, tanıtım ve pazarlama desteği için de 45 bin lira üst limit olarak belirlendi.

İşletme sahipleri 22 Temmuz’a kadar KOSGEB sitesinden başvuru yapabilecek.

ULAŞ: BAŞVURULAR 22 TEMMUZ’A KADAR DEVAM EDECEK

Başkan Mitat Ulaş, “Başvurular başladı. 22 Temmuz’a kadar devam edecek. Bu başvuruları da yaparken tecrübesi, deneyimi, bilgisini kullanarak artık online sistemde rahatlıkla çalışabiliyoruz. O dönemin de zengin olduğu bir dönem içerisindeyiz. Kendileri de yapabilirler. Zayıf kaldıkları taktirde, başaramadıkları taktirde bizlere başvururlarsa biz kendilerine müracaatlarını yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

ULAŞ: BİZ BU DEĞERLERİ TAŞIMASINI ÖNEMSİYORUZ

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Oda Başkanı Mitat Ulaş, “3 kalem destek veriliyor. 150 bin, 50 bin, 45 bin. 150 bin eleman yetiştirmek adına destek verilecek, 50 bin makine ve teçhizat desteği, 45 bin de pazarlama desteği olarak kendilerine sağlanacaktır. Kesinlikle kaçırılmaması gereken bir destektir. Bununla beraber biz desteklerden ziyade; kaybolan bu mesleklerin yaşaması, canlanması ve bu alanda gerçekten ciddi manada evlatlarımızı, yavrularımızı yetiştirmek için büyük bir fırsattır diye düşünüyorum. Bizler özellikle esnaf teşkilatları olarak şu gözle bakıyoruz; hem ekonomi anlamında hem de mesleklerin yaşatılması anlamında biz bu değerleri taşımasını önemsiyoruz. Bununla beraber bu meslekleri edinirken de insanlar kendi iaşesini, ailesinin geçimini, kendi geçimini oradan sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.