Urartu Mağaraları Turizme Kazandırılıyor!

“Urartu Mağaraları Turizme Açılıyor Projesi” yapım işleri ihaleye çıkacak. Doğal ve tarihi dokuya en ufak bir zarar verilmeden çalışmaların sürdüğünü belirten Çemişgezek Kaymakamı Mehmet Güder "Urartu Mağaraları" adıyla turizme kazandırılacak olan kaya odalarının, bölgede cazibe merkezi haline gelmesini hedeflediklerini söyledi.

Urartu Mağaraları Turizme Kazandırılıyor!

Kırklar, Kemerli ve Yılan dağları arasında kurulu Çemişgezek ilçesi, zengin yaban hayatı varlığının yanı sıra tarihi ve kültürel güzellikleriyle de her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turistin uğrak yeri oluyor.

İlçede kalkerli bir dağın yamacında yer alan ve yöre sakinlerince "Derviş Hücreleri" ve "İn Delikleri" olarak bilinen kaya odalar, eşsiz doğası ve tarihi dokusuyla göz alıcı güzellikler sunuyor.

Proje kapsamında Tağar Çayı üzerine yapılacak olan asma köprü ve yürüyüş yolları ile ulaşımı kolaylaşacak kaya odalarının, ayrıca orijinal dokusuna zarar verilmeden iç ve dış düzenlemeleri yapılacak.

Bu güzelliklerin turizme kazandırılması için kolları sıvayan Çemişgezek Kaymakamlığı bölgedeki çalışmalarına devam ediyor.

Çemişgezek’te ki Urartular dönemine ait derviş hücreleri ve in delikleri olarak bilinen Urartu Mağaraları için Çemişgezek kaymakamlığı Ahşap yürüyüş yolu, köprü yapım işi ve elektrik tesisatı yapım işini açık ihale usulü ile ihale edecek.

İhale 18 Mayıs Salı günü saat 11’de Çemişgezek Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleşecek.

Her yıl çevre il ve ilçelerden çok sayıda vatandaşın ilçeyi ziyaret ettiğini söyleyen Çemişgezek Kaymakamı Mehmet Güder Doğal ve tarihi dokuya en ufak bir zarar verilmeden çalışmaların sürdüğünü ve "Urartu Mağaraları" adıyla turizme kazandırılacak olan kaya odalarının, bölgede cazibe merkezi haline gelmesini hedeflediklerini söyledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Nihat
Nihat - 3 yıl Önce

Her dönem en az 2 tane Palu Vekili var. 18 senede Palu ya bu yapılanın çeyreğini yapamadılar. Palu Tarihi esreleri restorasyon bekliyor. Harput ve Sahil Baskil ha keza

Vatandaş
Vatandaş - 3 yıl Önce

Elazığ'ımızda birçok tarihi mekan mevcut Harput, Hazar Baba Kayak Merkezi, Hazar Gölü gibi bunlar kimsenin eline geçmez ama gerekli merciler ne yeternince tanıtım yapıyor ne de bu yerlere özen ve önem gösteriyor, bundan dolayı Elazığ turizmden geride kalıyor; elindeki hazır pişmiş ekmeği yiyemiyor

Ercan işler
Ercan işler - 3 yıl Önce

Baskil deki SAKLIKAPI VE KARALEYLEK kanyonlarına ne oldu? Neden Elazığ gündeminden düştü? Neden ülke çapına tanıtımı yapılmıyor? Turizm adına ne yapılıyor?

SIRADAKİ HABER

banner137