İl Gıda Tarım ve hayvancılık Müdürü Turan Karahan,31 Aralık 2018 tarihine kadar doğal afetler nedeni ile zarar gören üreticilere destek verileceğini söyledi.

“ÇİFTÇİLERİMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUZ”

Destekle kredi borçlarının erteleneceğini ifade eden Turan Karahan, kolaylıklardan faydalanmak isteyen üreticilere çağrıda bulunarak, ”Sel, dolu, fırtına, aşırı yağış vb. kuraklık gibi afetlerden zarar görmüş olan üreticilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesine yönelik 24 Haziran 2018 tarihindeki resmi gazetede bakanlar kurulu kararı yayınlanmıştır. Ve özellikle bu kararın üreticilerimize çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyoruz. Ve tüm üreticilerimiz adına hükümetimize ve cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 “RİSKLERİ ÇOK YÜKSEK OLAN BİR SEKTÖR”

Sözlerine üreticilerin en kısa sürede başvurması gerektiğini vurgulayarak devam eden Turan Karahan, “Üreticilerimizin bu özellikle daha önceden zaten bizim Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak sahada yapmış olduğumuz tespitlerle birlikte bu resmi gazetede kararın yayınlanmasından itibaren en kısa süre içerisinde zarar görmüş olan üreticilerimizin il ve ilçe müdürlüklerine bir dilekçe ile müracaat edip bu borç ertelenmesinden faydalanmalarını biz arzu ediyoruz. Çünkü doksan günlük bir süremiz var. Özellikle üreticilerimizin bu müracaatlarını son güne bırakmalarını istemiyoruz. Hemen bu gün bu haberi duyar duymaz üreticilerimizin mutlak suretle bize müracaatlarını bekliyoruz. Ve bu arada tabi ki Rabbim bu felaketleri bir daha yaşatmasın maalesef her yıl neticede tarım doğaya karşı yapılıyor. Ve riskleri çok yüksek olan bir sektör. Her sene hemen hemen bazı bölgelerimizde kuraklık, dolu vb. zararları yaşıyoruz. Özellikle üreticilerimize bu sayede şu uyarıyı da yapmak isteriz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak TARSİM kapsamında biz özellikle ürünlerini ister bitkisel üretim olsun ister hayvansal üretim olsun ürünlerinin poliçe bedelinin yüzde ellisi bakanlığımız tarafından hibe olarak verilmek üzere kesinlikle sigorta yaptırmalarını istiyoruz” açıklamalarına yer verdi.