Elazığ Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası tarafından 4 aydır yürütülen çalışma Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ım imzasıyla yürürlüğe girdi.

Kararla beraber Erkek Kuaförlerinin Pazar, Kadın Kuaförleri ve Güzellik Merkezilerinin ise Salı günü kapalı olacağını belirten Türkoğlu, belirlenen günlerde çalışan kuaförlere cezai işlem uygulanacağını söyledi

“ERKEK KUAFÖRLER PAZAR, KADIN KUAFÖRLER SALI GÜNÜ İZİN YAPACAK

Elazığ Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nizamettin Türkoğlu meslektaşlarına seslenerek, ”Çok kıymetli Elazığlımızın değerli basın mensupları ve çok kıymetli yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarım bugün gerçekten ilimiz için çok güzel çalışma sonucunda çok kıymetli basına açıklama yapma gereği duyduk.  Burada emeği geçen çok kıymetli Valim Çetin Oktay Kaldırım Beyefendiye biz konuya başladık başlayalı hiçbir zaman odamızı yalnız bırakmadı aldığımız kararlarda sonuna kadar destek verdi çok kıymetli Belediye Başkanım Sayın Mücahit Yanılmaz oda bu konuda şahsım odamız adına bize vermiş olduğu desteklerden dolayı kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Ticaret İl Müdürümüz Bilal Öztürk beyefendi oda bize çok yardımcı olmuştur. Elâzığ Ticaret Odası Başkanı Asilhan Arslan ve bizim Esnaflar Birlik Başkanımız Sayın Cemil Erdem, çok kıymetli Zabıta Müdürümüz Selin Karakaya biz bu çalışmalara başlarken önce Sayın Valimizden başladık işin içerisinde kararımız onaylanmıştır. Erkek kuaförlerin Pazar günü bayan kuaförlerin ve güzellik merkezlerinin Salı günü kararını sayın valimiz sağ olsun imzalanmıştır” ifadelerini kullandı.

“UYMAZLARSA CEZAİ İŞLEM OLACAKTIR”

Herkesin çoğunluğa tabi olmasını ifade eden Türkoğlu,” Burada bizim sebebimiz arkadaşlar, meslektaşlarımızın talebi doğrultusunda istekleri doğrultusunda ben ve ekibim ve yönetim kurulu arkadaşlarım 3 aydır 4 aydır diyebilirim ki biz bunun çalışmasını yaptık. Allah’a hamdolsun Allah bize nasip etti eskiden de 2000 yılından beride Elâzığ’da bir erkek kuaförlerinin Pazar tatili vardı ama bu kadar yasal değildi. Ve şuanda sayın valimizin kararıyla ki durumumuzu ifade ettik Sayın Valim sağ olsun onayladı ve bu artık çok kıymetli meslektaşlarımızın Pazar ve Salı günü tatillerine uymalarını rica ediyoruz çünkü uymazlarsa cezai işlem olacaktır ki buradan kendilerine bilgi verelim. İnşallah ta uyarlar.  Bizim burada üyelerimizin bir ailesi var çocukları var haftanın bir günü ailelerine vakit ayırsınlar diye elimizden gelen bütün mücadeleyi verdik inşallah ta tabi bu konuda rahatsız olacak üç beş arkadaşımız olacaktır. Yalnız ben burada diyorum ki çoğunluk neyse herkes buna tabi olsun" şeklinde aktardı.