Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Uyuşturucu ile mücadele konusu masaya yatırıldı.

Vali Kaldırım’ın başkanlığındaki toplantıya kurum müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.

“TIBBİ AMAÇLAR DIŞINDA KULLANILAN MADDELER”

Toplantıda “uyuşturucu madde ile mücadele” konusunda bilgiler veren Emniyet Amiri Hakan Öztürk, “Uyuşturucu madde tıbbi amaçlar dışında kullanılması neticesinde belirli dozda alındığı zaman kişinin sinir sistemine etki ederek akli, fiziki ve psikolojik dengesini bozan alışkanlık ve bağımlılık yapan, toplum içerisinde iktisadı ve sosyal çöküntü meydana getiren kanunlarca kullanılması, bulundurulması, taşınması ve satışı yasak olan maddelere uyuşturucu madde denir. Madde bağımlılığı ise, insanın yaşamına devam edebilmesi için gerekli olmayan fakat vücuduyla tanıştıktan sonra vücudun bir ya da birden çok işlevini olumsuz yönde etkileyen insanların fiziksel, ruhsal, fiziksel ve ekonomik birçok sorun yaşamasına neden olan maddelere alıp kullanması ve devamında da bu maddelerin bırakılamamasına bağımlılık denir” ifadelerini kullandı.

“KANSER HASTALIKLARINA SEBEBİYET VERMEKTE”

Ardından İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat değerlendirmelerde bulunarak, “Bu maddelerin birçok alanda hastalara kullanıldığı aşikar. Ama AIDS, hepatit B, hepatit C gibi hastalıklara sebebiyet vermekte” dedi.

“BİZİM AMACIMIZ BAŞLAMADAN ÖNCE TEDBİR ALMAK”

Mili Eğitim Müdürü Fevzi Gürtük de “uyuşturucu madde ile mücadele” konusunda müdürlüğünün yaptığı çalışmaları anlatarak, “Rehber öğretmenlerimiz tarafından yürütülmektedir. Bunlardan birisi bir kereden bir şey olmaz, daha sonra sağlıklı nesil sağlıklı gelecek ve riski azaltma ve önleyici tedbirler olarak devam etmekte. Biz Sayın Muhtarlarımdan çok şey öğrendik çok teşekkür ediyoruz. Jandarmamızdan Sayın Valimizin talimatlarıyla aldık. Biz elimizden gelen çalışmaları en üst seviyede yapıyoruz. Bizim amacımız başlamadan önce tedbir almak. Bunu en üst seviyede yapmak için gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

“YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR GERÇEKTEN ÖNEMLİ”

Toplantı sonunda değerlendirmelerde bulunan ve yapılacak olan çalışmaların önemine vurgu yapan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Bu mücadelede hepimizin görevi olacak, stratejimiz olacak bu açıdan birlikte yapacağımız çalışmalar gerçekten önemli. Toplumun önemli kesimini temsil eden toplumu en iyi şekilde bilen, gören sorunlarınıa dinleyen muhtarlarımız, aynı zamanda köy muhtarlarımız ve ilçe muhtarlarımızla yapacağımız toplantılarda önceliklerimizden birisi bu olacak” diye konuştu.