Uzmanlar, Grip Aşısı Öneriyor

Bir yandan pandemi ile mücadele ederken, sonbahar ile birlikte grip başta olmak üzere mevsim hastalıkları da kapıda… Uzmanlar, Covit-19’la mücadele de tedbirlere uyulmasının önemine değinerek, herkesin grip aşısı yaptırmalarını öneriyor.

Uzmanlar, Grip Aşısı Öneriyor

Sonbaharın gelişiyle birlikte mevsimsel hastalıkların artacağı döneme giriliyor. Uzmanlarda hem pandemi ile mücadele de hem de gribal enfeksiyonlarla mücadele kapsamında vatandaşları uyarıyor.

Kovit-19 ile mücadelede el hijyeni, maske ve mesafenin önemine değinen Medikal Park Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Affan Denk, herkese grip aşısı yaptırmalarını önerdi.

DENK: İSTEYEN HERKES, AŞIYI YAPTIRABİLİR

Affan Denk konu ile ilgili açıklamasında, “Bizler de bu vesileyle aşılara değinmek istedik. Özellikle mevsimsel olarak grip aşıları, sonbahar aylarında ve grip sezonu boyunca yapılmasını öneriyoruz. Grip aşıları, en ideal olarak yapılması önerilen dönem Eylül ayı sonu ile Ekim ayı başlarıdır. Grip aşısı risk grubunda olan kişiler başta olmak üzere isteyen herkes, aşıyı yaptırabilir. Yani 6 aydan büyük herkes grip aşısı olabilir. Risk grubunda olan kişiler, sağlık çalışanları, gebeler, kronik hastalığı olanlar ki bunlar içerisinde özellikle kronik akciğer hastalığı olanlar, astım gibi hastalığı olanlar, yine kronik böbrek yetmezliği ve kronik ciğer hastaları, diyabet, hipertansiyon, ümmin yetmezliği baskılanmış kişiler özellikle kanser hastaları, HİV hastalarının grip aşısıyla her yıl aşılanmasını öneriyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2020, 16:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Elazığlı
Elazığlı - 4 yıl Önce

Admin bu şahsa soraydın kendi çocuğuna vuruyormu acaba. Yada kendi vuruyormu. Ilaç mümessilleri ne teklif etti firmaları adına.

Kral
Kral - 4 yıl Önce

Tabiki herkes yaptırsın. Ne de olsa çok ucuz. 70 TL...

SIRADAKİ HABER

banner137