Kronik böbrek hastalığı son yıllarda tüm dünyada adeta bir salgın şeklinde artış göstererek ciddi bir sağlık sorunu haline gelmiştir.

Bu hastalığın önemine dikkat çekmek için her yıl Mart ayının ikinci Perşembe günü “Dünya Böbrek Günü” olarak kutlanmakta.

Mediline Hastanesi Üroloji Uzmanı Operatör Doktor Serhat Yentür, yeni doğan çocuklara su verilmemesi konusunda toplumda yanlış bir algı olduğunu belirterek, ilk altı ay içerisinde de çocuklara su verilmesi gerektiğini söyledi.  

YENTÜR: BURADA TOPLUMDA YANLIŞ ALGI VAR

Mediline Hastanesi Üroloji Uzmanı Operatör Doktor Serhat Yentür, “ toplumda yanlış olarak bilinen bir şey vardır. Yeni doğan çocuklara ilk altı ay anne sütü yeterli sözünü biz yanlış anlıyoruz. Hiç su verilmez ise anne sütü yeterli doğrudur ama hiç su vermeyin değildir bu. Burada toplumda yanlış algı var yeni doğan bir bebeğin iki yaşına kadar organları büyümeye devam ediyor. Böbreklerde aynı şekilde büyümeye devam ediyor.  Böbreklerin susuz çalışması imkansızdır. Böbrekleri susuz çalıştırmak yağsız bir motoru çalıştırmak gibidir. O yüzden yeni doğan bebeklere de ilk altı ay içinde temiz içme suyu vermemiz gerekir. Eğer vermez isek sadece anne sütü ile bunu idare etmeye çalışırsak özellikle yaz mevsimi doğan çocuklar için çok ciddi böbrek sıkıntıları olacağını düşünüyoruz.” dedi.