Elazığ’da 24 Ocak tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından hasar aldığı gerekçesi ile İzzetpaşa Camisi ibadete kapatılmıştı.

1866 yılında zamanın Valisi Hacı Ahmet İzzet Paşa tarafından cami yeri satın alınarak yaptırılan ve 1967'de yıktırılarak yeniden yaptırılan, 1972 yılından bugüne hizmet veren Türkiye'nin ilk asansörlü minareye sahip cami ünvanına sahip olan İzzetpaşa Camisi, tadilat ve onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından ibadete açıldı.

Bir yıl sonra Cuma namazı ile birlikte ibadete açılan camide vaazı l Müftüsü Selami Aydın verdi.

Müftü Aydın, vaazında gözyaşlarına hakim olamadı.

Uzun bir aranın ardından İzzetpaşa’da pandemi kuralları çerçevesinde kılınan ilk Cuma namazına vatandaşlarda yoğun bir katılım gösterdi.

COŞKUN: TERAVİH NAMAZLARINDA BULUŞMAYA GAYRET EDECEĞİZ

İzzetpaşa Camisi İmamı Hatibi Mahmut Şakir Coşkun, “Tabi bir hastalık dönemindeyiz. Cenabi Allah bu hastalık döneminde bizleri en acil bir şekilde kurtarsın ve selamete çıkarsın diye dua ediyoruz. Bilim kurulunun ve yetililerin teravih namazı ile ilgili açıklamaları oldu. Fakat son durum nedir ne değildir? bununla ilgili gelişmeleri de takip ediyoruz. Şuan ki durumda inşallah ramazan ayında teravih namazlarında buluşmaya gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.