Elazığ Muhtarlar Derneği’nin aylık istişare toplantısı yapıldı.

Toplantıya; Elazığ merkez ve köy muhtarlarıyla birlikte ilçe muhtarlar derneklerinin başkanları da katıldı.

GÜL: FEDERASYON KURMA YOLUNDA İLK ADIMI ATTIK

Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Gül, Elazığ’da muhtarlarla ilgili federasyon kuracaklarını açıkladı. Gül; “Biz ilçe Dernek Başkanlarımızla ve yeni dernek olacak ilçelerimizle beraber Elazığ’da bir güç birliği oluşturarak federasyon kurma yolunda ilk adımı attık yakın zamana kadar inşallah bu federasyonumuz kurup Elazığ’da muhtarların sesinin daha gür çıkmasına vesile olacağız Bu süreçte ben özellikle ilçelerdeki muhtar arkadaşlarıma teşekkür ediyorum Kovancılar Dernek Başkanımızda bizlere diğer ilçelerde dernek kurulması adına çok yardımcı oldu yine Sivrice’de Metin Orhan abimizin de sağolsun gayretli çalışmaları var diğer içlerimizde dernekleri kurma aşamasına geldiler dernekleri kurduktan sonra Elazığ’da Elazığ Muhtarlar Federasyonu’nu kurmaya başlayacağız bunun da hem biz muhtarlar hem de Elazığ’a ciddi bir faydası olacaktır. İnşallah biz tek ses tek yürek olarak Elazığ’ımız için her bir köyü her bir mahallesi için elimizden gelen çabayı ve gayreti göstereceğiz inşallah” dedi.

SAĞIR: DERNEKLEŞİRSEK SESİMİZ DAHA GÜR ÇIKAR

Çoğu ilçelerde derneğin olmadığının altını çizen, Kovancılar Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Nuri Sağır, “Burada Sayın Başkanımızla istişarede bulunduk dernekleri kurma adına yardımcı olduk, bizler bireysel olarak bir şeyler yapamıyoruz ama dernek olursak sivil toplum örgütü olarak sesimizi daha gür duyurabiliriz, halkımıza daha iyi hizmet edebiliriz diye düşünüyorum” ifadelerini kaydetti.

ORHAN: YARIN DİLEKÇEMİZİ KAYMAKAMLIĞIMIZA SUNACAĞIZ

Sivrice Muhtarlar Derneği Kurucu Başkanı Metin Orhan, Sivrice’de derneklerini kuruluş aşamasına getirdiklerini aktararak “yarın dilekçemizi kaymakamlığımıza sunacağız” dedi.

Toplantı yapılan değerlendirmelerle devam etti.