AK Parti Elazığ Belediye Meclis Üyesi Vahdettin Demirtaş, Palu Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayarak ilçe binasında resmi başvurusunu yaptı. 

Aday adaylığı başvurusuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Vahdettin Demirtaş, “Bizler Palu denince hem derdin hem de dermanın kulağımızda çınlayışını kalbimizin derinliklerinde hissediyoruz. Memleketine gönül vermiş biri olarak, Palumuzu bugün olduğundan daha yaşanılabilir, daha huzurlu bir geleceğe taşımak niyetindeyim. Bu sorumluluğu bütün Paluluların hissettiğini de biliyorum. Dolayısıyla birlikte yöneten, birlikte çabalayan bir belediyecilik anlayışıyla Palumuzu hak ettiği noktaya beraber taşıyacağız.

Nasıl ki ülkemizin gönül coğrafyası kalemle çizilen sınırlarını aşmaktadır, aynı durum Palu için de geçerlidir. Kadim ilçemiz Palu, Palu’dan büyüktür! Elazığ’dan İstanbul’a, Ortadoğu’dan Avrupa’ya, Amerika’ya kadar her yerde Palu’ya gönül vermiş biriyle karşılaşırsınız. İnanın ülkemizde bu insan gücüne sahip çok az ilçe vardır. Bu bilinçle Palu’ya gönül vermiş herkesin Palu’nun geleceği için taş üstüne taş koymasının imkânını birlikte hazırlayacağız.

Ak Parti dinamizmini yerelden alıp evrensel ölçekte siyaset üreten ender bir harekettir. Siyaset kurumu yerel dinamiklere verdiği önem ölçüsünde toplumun demokratikleşmesine katkıda bulunur. Hem bu sebepten hem de ilçemiz geçmişin de tecrübesini heybesine alarak geleceğe uzansın diye Ak Parti’den Palu Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurumu yaptım. İnanıyorum ki halkımızın samimiyeti ve ihlâsıyla Palumuzu yarınlara, çocuklarımıza, tarihe en iyi şekilde taşıyacağız.

Yeri gelmişken bugüne kadar Palumuza hizmet etmiş herkese teşekkürü bir borç biliyorum. Palu’ya hizmet amacıyla yola çıkmış diğer aday adayı kardeşlerime de başarılar diliyorum. Tüm samimiyetimle söylüyorum ki, seçimlerin sonucu ne olursa olsun, gönlüm Palumuzun kazanmasından yanadır” dedi.