Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yetim çocuklar ve yurtlarda kalan öğrencilere yönelik iftar yemeği düzenlendi.

Bu yıl “Vakıf Medeniyetinde Ramazan Ayı” temasıyla organizasyonlar düzenleyecek olan Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün iftar yemeğine katılım yoğun oldu.

DOĞAN: ŞİMDİ PAYLAŞMANIN, VAKFETMENİN TAM ZAMANI

Programda konuşma yapan Malatya Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Doğan, “Vakıflar Türk İslam Medeniyetinin en önemli tarihsel mirasıdır. Vakıflara ait ilk yazılı belgenin 1048 yılında olduğunu dikkate alırsak bin yıllık köklü geleneksel bir yapının mirasçısı konumundayız. Bu köklü mirasın temsilcisi olan Vakıflar Genel Müdürlüğümüz 52 bin Osmanlı ve Selçuklu vakıflarına amaçları doğrultusunda idare ve temsil etmekte olup vakıflarımızın amaçlarına uyum yaşatılmasına, vakıf medeniyetini çağdaş bir anlayışla geleceğe taşımayı misyon edinmiş, evrenselleşen değerler ile insanları bütünleştirerek vizyonunu sürekli geliştirmektedir. Ayrıca medeni kanunumuza göre kurulmuş 5 binin üzerindeki yeni vakıfların ise iş ve işlemlerini yürütmektedir. Bölge Müdürlüğümüz olarak bölgemizde bugüne kadar 80 milyon ruhlu bir yatırım yaparak hicret yadigarları eserlerimizi bir yandan ayağa kaldırırken diğer yandan her ay düzenli olarak 717 ailemize gıda kolileri, 151 ailemize maaş ve 617 öğrencimize ise burs yardımı yapmaktayız. Her yıl ayrı bir temayla kurgulamış olduğumuz vakıflar haftamızın bu defaki teması “vakıf medeniyetinde Ramazan ayı” olarak belirlenmiştir. Yardım duygularının, ifa etmenin, sadakayı cariyenin en üst seviyeye çıktığı bu ay yani Ramazan ayını vakıf ayı olarak da ifade edebiliriz. Şimdi paylaşmanın, vakfetmenin tam zamanı diyerek tüm vakıflarımızla aynı duygu ve düşüncelerle ilimizde ve bölgemizde iyiliğin sesi olacağız” ifadelerini kullandı.

KAZAM: İSLAM BİR VAKIF MEDENİYETİDİR

Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Tahsin Kazam ise, “İslam bir vakıf medeniyetidir. Yüce Rabbimiz nisa Suresinde ‘hayır işleyiniz ki iyilikte bulununuz ki iyi insanlardan olmuş olasınız, kurtuluşa eresiniz’ buyuyor. İyilik yapmak, fenalıktan kaçınmak için ‘hayırda, iyilikte birbirinizle yarışın’ buyuruyor. Vakıf aslında bir yarış, vakıf aslında bir medeniyet, vakıf tabiri yerinde ise geçici hayatı sürekli hayata geçirmek, ebedileştirmektir” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL