Vakıflar Genel Müdürlüğü ve İzzetpaşa Vakfı tarafından Vakıflar Haftası nedeniyle, İzzetpaşa camisinde ikindi namazının ardından lokma, şerbet ve etli pilav ikramı yapıldı.

Vakıfların önemine değinen Malatya Vakıflar Bölge Müdürü Azra Yavaşoğlu, Vakıf kuran kadınlara dikkat çekti.

“VAKIFLARI ANLATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Yavaşoğlu yaptığı açıklamada, “Vakıflar Genel Müdürlüğü ve İzzetpaşa Vakfı olarak ortaklaşa etkinlikler düzenledik. Bu etkinliklerimizden birisi de bugün vakıf geleneği olan lokma dağıtmak, etli pilav dağıtmaktı. Bunu büyük bir halk katılımıyla yapıyoruz. Resim sergimiz var. Resim sergimizle vakıfları anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

“BU SENEKİ TEMAMIZ VAKIF KURAN KADINLAR ÜZERİNE”

“Vakıf haftasına çok önem veriyoruz çünkü vakıf bizler için İslam öncesi Türk geleneğinde daha da önemlisi İslamiyet ile birlikte semavi değerlerle birleşerek medeniyet oluşturan bir kültürdür” diyen Yavaşoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Bizlere has medeniyet şeklidir. Bu noktada da her sene farklı bir temayla vakıf haftasını kutluyoruz, ele alıyoruz. Bu seneki temamız vakıf kuran kadınlar üzerine. Kadınlarımız zaten Allah’ın kendine bahşettiği en önemli özellik olarak vakfedicidir. Kendine, eşine, çocuğu, ailesine, yuvasına vakfetmiştir. Bu özelliğin getirisi olarak tarih boyunca gerek Selçuklu’da gerek Osmanlı’da gerekse şimdiki Cumhuriyet Türkiye’mizde vakıf tarihinde önemli roller oynamıştır. Bunun en güzel örneklerinden bir tanesi Hürrem Sultan’dır”