Vali, Arıcak’ta Muhtarları Dinledi

Vali Çetin Oktay Kaldırım, Arıcak İlçesi’ndeydi. İlçede önce Muhtarlarla bir araya gelen Kaldırım, önce sıkıntıları dinledi, ardından da Muhtarlara hitap etti. Kaldırım, konuşmasında devlet kaynaklarının israf edilmemesine vurgu yaptı.

Vali, Arıcak’ta Muhtarları Dinledi

Vali Çetin Oktay Kaldırım, Arıcak ilçesine gitti. İlçede önce muhtarlarla bir araya gelen Vali Kaldırım’ın düzenlediği bu toplantıya Arıcak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Arıcak Belediye Başkanı Ferit Yıldırım, kurum müdürleri de katıldı.

Mahalle ve Köy Muhtarları toplantıda sıkıntılarını anlattılar. Muhtarların istek ve taleplerini dinleyen Vali Çetin Oktay Kaldırım, çözülmeyecek kadar büyük sorunların olmadığını ifade ederek, yapılması talep edilen işler için de gerekenin yapılacağını kaydetti.

“TALEPLER EN KISA ZAMANDA YAPILACAK”

Vali Kaldırım yaptığı konuşmada, “Bu talepler en kısa zamanda yapılacak. Programda olanlar zaten yapılacak. Programlarda olamayanların da sıkı bir şekilde takipçisi olacağız. Olanların da en kısa zamanda yapılması için takipleri hem biz yapacağız hem kaymakam Bey hem belediye başkanımız, diğer ilgili müdürlerimiz yapacaklar. Verimli bir çalışma oldu” ifadelerini kullandı.

“MUHTARLARIMIZ, İŞLERİMİZİ ÖZELLİKLE İYİ DENETLEYELİM”

Vali Kaldırım, Arıcak’ın özel bir ilçe olduğuna dikkat çekti ardından da muhtarlara yapılan işlerin takipçileri olmaları uyarısında bulunarak, “Arıcak bizim için önemli bir ilçe. Özellikli bir ilçe. Arazi yönünden kısıtlı olan bir ilçe. Dolayısıyla diğer kamusal, sosyal projelerde gerekse alt yapı projelerinde, kamusal yatırımlarda pozitif ayrımcılık yapacağız. Farklı yaklaşmamız gerekiyor. Öyle de yaklaşacağız. İlave talepler olduğunda onları da öncelikli şekilde değerlendireceğiz. Özel idaremiz, il genel meclisimiz, arkadaşlarımız çok güzel bir program yaptılar. İnşallah onu aşan iştirakler yapacağız. Bu seneyi hizmette zirve yılı olarak tamamlamış olacağız. İşimizi kaliteli, doğru, güzel yapalım. Herkesin gönlü olsun. Alelacele ve ya mevsim dışı, koşulların el vermediği zamanlarda iş yapmayalım. Muhtarlarımız, işlerimizi özellikle iyi denetleyelim. İşlerin sahibi bizler kadar sizlersiniz. O yolları, o içme sularını, o tesisleri siz kullanacaksınız. Arkadaşlarınız kullanacak” dedi.   

Kamu Kaynaklarının israf edilmemesine vurgu yapan Vali Çetin Oktay Kaldırım, eksiklilerin ve aksaklıkların iş işten geçmeden kendilerine bildirilmesini istedi.

“KALİTEDEN ÖDÜN VERMEYELİM”

Vali Kaldırım, “Kaliteden ödün vermeyelim. Kamu kaynaklarının israf edilmesine müsaade etmeyelim. Halka hizmet verelim. Ben hassasım, hassas olalım. Ben alana çıktığımda özellikle dikkat ediyorum. Dikkat edin. Her hangi bir aksaklık, eksiklik olduğu zaman bize hızlı bir şekilde ve ya ilgili arkadaşlara iletin, zamanında çözelim” diye konuştu.

Vali Kaldırım, israfa dikkat çekti ve “Bazı şehirlerimizde bir yıllık asfaltın bozulduğunu gördüm” dedi.

“PARALAR İSRAF EDİLMEMİŞ OLSUN”

Vali Çetin Oktay Kaldırım sözlerine şöyle devam etti: “Bir senelik asfaltı gördüm üzüldüm. Bu hepimizin serveti, kaynağı. Dolayısıyla bundan sizler de sorumlusunuz. Herkes de sorumlu. Buna özellikle dikkat edelim. Bu sene işlerimizden alnımızın akıyla çıktık. İşlerimizi zamanında bitirelim, kalan olursa sonraki sezona bırakalım. Biraz gecikme olabilir ama olsun. İş kaliteli olsun. Paralar israf edilmemiş olsun. Çok önemli, buna dikkat edelim. Bütün yapılan işlerde okul yapımında, kamu binası yapımında, yol, su, içme suyu, kanalizasyon hangi iş olursa olsun işi iyi takip edelim.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137