Elazığ’da 4 yıl boyunca valilik görevi yapan Eski Elazığ Valisi Lütfullah Bilgin, Palu’da hayırsever işadamı Vehbi Bilgin tarafından yaptırılan okulun açılışına katılmak üzere Elazığ’a geldi.

Elazığ’da önemli çalışmalara imza atan Vali Lütfullah Bilgin Kanal Fırat Televizyonu’nda canlı olarak yayınlanan ve Kanal Fırat Spor Koordinatörü Coşkun Kamaç’ın hazırlayıp sunduğu “Maraton” programına canlı olarak bağlanarak, Furkan Dilaver’in sorularını cevaplandırdı.

Vali Lütfullah Bilgin, Elazığspor’la ilgili yaptıkları çalışmaları canlı yayında anlatırken Doğukent Mahallesi’nde yaptırdığı futbol sahasına da değindi.

“DOĞUKENT’E DE FUTBOL SAHASI YAPMIŞTIK”

Futbol takımlarının şehrin tanıtımına katkı sağladığını ifade eden Vali Lütfullah Bilgin bu nedenle Elazığ’da sahalar yaptıklarını belirtti ve “Doğukent’e de o zaman futbol sahası yapmıştık. Bilemiyorum şimdi nerede nasıl?” dedi.

“DOĞRUSU ÇOK ÜZÜLDÜM”

Bunun üzerinde Furkan Dilaver; o sahanın geçtiğimiz yıl yıkıldığını ve özel bir şahsa satılarak yerine bina yapılacağını söylemesi üzerine Eski Elazığ Valisi Lütfullah Bilgin, “öyle mi. Çok üzüldüm. Doğrusu çok üzüldüm. İlçelerimize de yayarak spor alt yapısını ancak iyileştirirsek kendi gençlerimizi daha iyi yerlerde görebiliriz. Bunun başka bir formülü yok” ifadelerini kullandı.

Canlı yayında yaptığı hizmetin yıkıldığını duyunca çok üzüldüğünü dile getiren Vali Lütfullah Bilgin, canlı yayın sonrasında da Doğukent Mahallesi’ndeki futbol sahasının yıkılmasına çok üzüldüğünü ifade etti.  

VİDEO

DOĞUKENT MAHALLESİ'NDE YIKILAN FUTBOL SAHASI