Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Kesrik’te yapımı tamamlanan 166 konut kurası çekiminde açıklamalarda bulundu.

Vali Dr. Ömer Toraman, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Elazığ’da ki süreçle alakalı açıklama yaptı.

Vali Toraman, Elazığ’da Kahramanmaraş depreminin ardından hasar tespit ve itiraz süreçlerinin tamamlandığını ifade ederek 28 Mayıs itibariyle itirazda bulunmak isteyen vatandaşların yargı yoluna başvurmalarını gerektiğini söyledi.

Elektrik ve Doğalgaza Zam Yapılacak Mı? Elektrik ve Doğalgaza Zam Yapılacak Mı?

TORAMAN: VATANDAŞLARIMIZ LİSTELERE İTİRAZ ETMEK İSTERLERSE ARTIK YARGI YOLUNA GİDECEKLER

6 Şubat 2023 depremi olduktan sonra Çevre ve Şehircilik’e bağlı ekiplerimi süratle sahayı taradılar. Ön hasar çalışmalarını tamamlamışlardı. Bunları askıya çıkardık, itiraz süreci var. Bu itirazları aldık. İtirazlarda 28 bin küsur itiraz dilekçesi aldı arkadaşlar. Müteakiben bütün bu itirazlar tek tek incelendi. Bütün itiraz noktalarını inceleyerek nihai kararlar verildi. Kesin hasar tespit listeleri oluşturuldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı. 28 Mayıs itibariyle bunları ilana çıkardık. Artık bu listeler kesin hasar tespit listeler. Bundan sonraki süreç bu listeler üzerinden yürüyecek. Vatandaşlarımız bu listelere itiraz etmek isterlerse artık süreç yargı yolu. Kesin listeler askıya çıktığı için artık Valilik tarafından, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından veya diğer kuruluşlar tarafından yapılacak bir işlem bulunmamaktadır. O yüzden vatandaşlarımızın varsa böyle bir düşünceleri yargı yoluna gitmeleri gerekir. Bu süreçte de yargı yolunun 60 gün olduğunu özellikle belirtmek isterim. 28 Mayıs’tan itibaren 60 gün içerisinde dava açmaları, mahkemeye dilekçe vermeleri gerekir” ifadelerini kullandı.