Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde Elazığ depreminin ardından yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Pazar günü meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremin ardından hasar tespit çalışmalarına başlandığını belirten Vali Yırık, “Ekiplerimiz Pazar günü sahada çalışmalarına başladılar. Çalışmalar dün itibariyle hızlandırıldı. Orta hasarlı binaların bu depremden etkilenip hasarı artmışsa arkadaşlarımız buna göre çalışmalarını yapıyorlar. Vatandaşlarımızın lehine süreci yöneteceğiz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için çalışıyoruz” dedi.

“2 BİN 517 ADET KONUTUMUZ ŞUANDA TESLİM AŞAMASINDA”

TOKİ konutlarının kura çekilmesiyle ilgili açıklama yapan Vali Yırık, “Bu hafta içerisinde Gümüşkavak ve Aksaray Mahallesi’ndeki konutlarımızın teslimi için kura yapacağız. Önümüzdeki hafta Bizmişen’deki konutları teslim edeceğiz. 2 bin 517 adet konutumuz şuanda teslim aşamasında. Bir ay süre kapsamında bu rakamı 8 binlere ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.  

“ELEKTRİK VE DOĞAL GAZ HİZMETLERİNİN DEVAMI İÇİN TALİMATIMIZ OLDU”

Orta hasarlı binalara daha önce gönderilen tahliye tebligatıyla ilgili de konuşan Vali Yırık, “Orta hasarlı binalarla ilgili yazı gönderildi. Hepimizde biliyoruz ki kış şartları var. Kiralık evler yeterli değil. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için elektrik ve doğal gaz hizmetlerinin devamı için talimatımız oldu. Biz vatandaşlarımızın bu kış mevsiminde mağdur olmaması için çalışıyoruz” dedi.