Vali Erkaya Yırık, Deprem Konutlarıyla İlgili Açıklama Yaptı

Elazığ’da yaşanan deprem sonrasında konutlar bir yandan yükselirken; tamamlanan konutların teslimi içinde geri sayım başladı. Elazığ Valisi Erkaya Yırık, kısa süre içerisinde 8 bin adet konutun vatandaşlara teslim edileceğini söyledi.

Vali Erkaya Yırık, Deprem Konutlarıyla İlgili Açıklama Yaptı

Harput Esnaf Kredi ve Kefalet kooperatifi ziyaretinde konuşan Vali Erkaya Yırık, deprem konutları ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

Yaşanan Deprem sonrasında devletin tüm imkanları ile Elazığ’da olduğunu anımsatan Vali Yırık, İnşaatı devam eden ve tamamlanan konutlarla ilgili konuştu.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, yapımı tamamlanan konutlardan 8 bin adetinin kısa süre içerisinde devlet tarafından teslim edileceğini söyledi.

 

“ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “24 Ocak’ta Elazığ’ımız bir deprem felaketi yaşadı. Bu felaket sonrasında 37 insanımızı kaybettik. Binlerce insanımız yaralandı ve mağdur oldu. Bu mağduriyetten sonra devletimiz tüm imkanlarını Elazığ’ımız için depremzedeler için seferber etti. Bakanlıklarımız Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız, AFAD Başkanlığı ve TOKİ, senkronize bir şekilde insanlarımızın bu zor şartlarda ayağa kalkabilmesi; yaralarının sarılması için tüm gayretiyle çalıştı ve devam ediyor bu çalışmalar” dedi.

“KISA SÜRE İÇERİSİNDE 8 BİN KONUT TESLİM EDİLECEK”

Vali Erkaya Yırık, “Geçtiğimiz haftalarda malumunuz Çevre ve Şehircilik Bakanımız ziyarette bulundular. Benim görevde bulunduğum süre içerisinde ikinci ziyaretti bu ve kendisi burada yokken de, TOKİ’nin tüm çalışanları yöneticileri işadamları taşeronları sahadaki çalışmalarını devam ettiriyor. Kısa süre içerisinde inşallah 8 bin adet konutu vatandaşlarımıza devletimiz tevdi edecek” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Elazığlı
Elazığlı - 3 yıl Önce

Dask neden ödeme yapmıyor

Güngör
Güngör @Elazığlı - 3 yıl Önce

Çözüm dava açmak çekin ihtarname açın davayı geciktirdigi tarihten itibaren faizi ile birlikte talep edin çözüm bu

Nurdan Çelik
Nurdan Çelik - 3 yıl Önce

Peki neden red geldi bu kadar insanin bu kadar zorlukla aldigi evler ve ozellikle verasetlerin bu depremde ugrastrilmalari gercekten cok yanlis ...

Nurdan Çelik
Nurdan Çelik - 3 yıl Önce

Peki neden red geldi bu kadar insanin bu kadar zorlukla aldigi evler ve ozellikle verasetlerin bu depremde ugrastrilmalari gercekten cok yanlis ...

Kürşat
Kürşat - 3 yıl Önce

Şimdi bu söylenenlere baktığınızda bilinmedik tek kelime yok,herkesçe malum olanları tekrarlamış o kadar.
Şimdi ben buradan hatırlatayım, yıkılan Dilek ve petek binalarinin yerine yapılıp bir aydır bitmiş durumda olan AFAD konutlarının hak sahipleri kirada oturdukları evlerde taşınmak için bir aydır eşyalarını paketlemiş bekliyorlar.
Niye teslim edilmiyor,ne bekleniyor?
Bir şey söyleyecekse buna cevap versin.

Mustafa Karabulut
Mustafa Karabulut - 3 yıl Önce

Sayın valim özellikle köylerdeki varisli evler ile ilgili acil bir çözüm şart zavallılar harabe evlerinde iken arayan Soran Yok herkesin bildiği şeyler bunlar yeni eve sıra gelince devletimiz neden varislerden olur ister anlamakta güçlük çekiyorum...

Elazığlı
Elazığlı - 3 yıl Önce

Dask'ı hangi şirkete yaptırdın sa git onlara sor .Ne devleti ,ne halkı ilgilendirmez.
Neye buralara yazıyorsun.

Rıza
Rıza - 3 yıl Önce

Adam şehri bırakmış, köydeki yazliginin peşinde, FesübhanAllah.

İrfan darbaş
İrfan darbaş - 3 yıl Önce

Sayın valim köy evlerine ne zaman başlanacak malum havalar soğumaya yakında başlayacak köylü dışarda perişan


SIRADAKİ HABER

banner137