Kanal Fırat medya grubu geçtiğimiz hafta sonu Sivrice ilçesinde yapımı tamamlanan “Zipline, Macera Parkı ve Dev Salıncak” alanını gezmiş ve “Büyük Umutlarla Açılmıştı, Kaderine Terk Edildi” başlıklı haberini yayınlamıştı.

HABER BÜYÜK SES GETİRMİŞTİ

Büyük ses getiren haberde bölgeye eğlenmek içen giden vatandaşların görevli olmaması nedeniyle zipline parkurunu ve diğer oyun alanlarını kullanamadıkları yer almış ve Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan’ın Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde olan alanı işletmek için belediyeye tahsis edilmesini istemişti.

VATANDAŞ SOSYAL MEDYADA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNDU

Haberin ardından çok sayıda vatandaş bir süre önce tamamlandığı açıklanan alanın kaderine terk edilmemesi gerektiğini belirtmiş ve alanının yeniden elden geçirilmesi gerektiğini dile getirmişti. Sosyal medyada yapılan yorumlarda alandaki tesis sayısının da artırılmasının gerekliliği üzerinde durulmuştu. Vatandaşlar oyun alanlarını kullanamadıklarını dile getirerek personel görevlendirilmesini istemişlerdi.

VALİ ERKAYA YIRIK, BUGÜN ORAYA GİTTİ

Elazığ Valisi Erkaya Yırık da bugün o alanda incelemelerde bulundu. Beraberindeki kurum müdürleriyle bölgeye giden Vali Yırık, bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

YIRIK: DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

Vali Yırık sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Elazığ - Sivrice’de, eşsiz bir turizm potansiyeli ! Hazar Baba Kayak Tesisleri, Macera Parkı Oyun ve Piknik Alanı... Daha çok çalışacağız...” dedi.