Bu akşam saatlerinde meydana gelen 4,3 ve 3,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Elazığ Valisi Erkaya Yırık, ünlü deprem uzmanı Elazığlı hemşehrimiz Prof. Dr. Naci Görür ile görüştü.

Elazığ Valisi Yırık, Prof. Dr. Naci Görür ile telefonla yaptığı görüşmede meydana gelen depremlerle ilgili Prof. Dr. Görür’ün düşüncelerini aldı.

“ELAZIĞ’I DEPREME HAZIRLAMA NOKTASINDA BENDEN YARDIM RİCA ETTİ”

Gerçekleştirilen telefon görüşmesini duyuran Prof. Dr. Naci Görür, “Arkadaşlar, az önce Elazığ Valisi Sn. Erkaya Yırık aradı. Elazığ depremleri hakkında görüşlerimi aldı. Elazığ’ı depreme hazırlama noktasında benden yardım rica etti. Bir Elazığlı olarak emirlerinde olduğumu söyledim. Umarım Elazığ’da ciddi bir deprem odaklı kentsel dönüşüm başlar” dedi.

“UZUN BİR ZAMAN BÜYÜK BİR DEPREM BEKLEMİYORUM”

Prof. Dr. Naci Görür, ayrıca Elazığ’da meydana gelen depremlerle ilgili akşam saatlerinde açıklama yapmış ve “Arkadaşlar, Elazığ-Sivrice/Kalaba’da 4,2 deprem oldu. Daha önce dediğim gibi 2020 depremi temizlik hareketine devam ediyor. Endişe yok. Bunu da artçı deprem zincirinin son halkaları gibi düşünebilirsiniz. Sevgili hemşehrilerim, kaç kez yazdım. Ben şahsen Elazığ ve yakın çevresinde artık uzun bir zaman büyük bir deprem beklemiyorum. DAF üzerinde eğer deprem olacaksa bu depremler ya Palu-Karlıova arasında ya da Çelikhan-Erkenek-Türkoğlu yöresinde olacaktır. Sevgiyle” dedi.