Elazığ Valisi Erkaya Yırık, 15 Temmuz etkinliklerinde katıldığı Kanal Fırat canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

“KURUMLARDA ÇOK BİR OLUMSUZLUK OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM”

Sabahın erken saatlerinde habersiz bir şekilde kurum ziyaretleri yaptığına dair sorulan soruya cevap veren Vali Erkaya Yırık, “Güne erken başlıyoruz. Memurlarımız kamu görevlilerimiz, yapılması gerekenleri biliyorlar. Çalışkan arkadaşlarımız. Biz de beraber eğer bir ivme kazandırırsak ne mutlu bize. Kurumlarda ben çok bir olumsuzluk olduğunu düşünmüyorum. Arkadaşlarımız çalışıyorlar.” Dedi.

“BEKLEMENİN GIDALARIN ALEYHİNE OLACAĞINI DÜŞÜNEREK DAĞITTIK”

Vali Erkaya Yırık, göreve geldikten kısa bir süre sonra deprem zamanı şehre gönderilen ve depoda olan gıda kolilerinin hemen dağıtılması gerektiği talimatını vermişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Yırık, “Depremin olduğu günden itibaren 10 binlerce gıda kolisi dağıtılmış. Ama belki kalan 9 bin 200 kadar kolinin depoda olduğunu öğrenince arkadaşlarımıza biran evvel dağıtmanın gerekli olduğunu söyledim. Çünkü beklemenin gıdaların ve diğer malzemelerin aleyhine işleyeceğini düşünerek dağıttık. İnsanlarımızın ihtiyaçları var. Yapmak gerekiyordu biz de onu yaptık” ifadelerini kullandı.

“İDARECİLİK BİR VEBALDİR”

İdareciliğin önemine değinen Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “İdarecilik bir vebaldir. İnsanların vebali var üzerimizde. Orada bulunmamız onların bu vebalini üstlenmiş biri olarak layıkıyla bu vebali layıkıyla taşımak gerekiyor. Onu yapma çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız, İçişleri Bakanımız, devlet büyüklerimiz bizlere güvenmiş. Bu güveni boşa çıkarmamak gerekiyor. Üzerime düşeni yapmaya çalışıyorum. İnşallah başarılı olurum” dedi.