24 Ocakta Elazığ’da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Elazığ’a gelerek yapılan çalışmaları yerinde incelemişti.

Depremi yaşamış gibi Elazığ’da günlerce kalarak Elazığlıların dertlerine derman olmaya çalışan 3 bakan Elazığlıların büyük taktirini toplamıştı.

Depremin yaraları sarılamaya devam ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum şehirde kalmış, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alarak binlerce kişinin ölümüne yol açan Koronavirüs salgının Türkiye’de de görülmeme için çalışmalara katılmak üzere şehirden ayrılmıştı.

Alınan tüm önlemlere rağmen Korona Virüs Türkiye’de de yayılmaya başladı ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın fedakarca verdiği mücadele tüm Türkiye’de büyük taktir toplamıştı.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı gösterdiği fedakarca davranıştan dolayı teşekkür etti.

KALDIRIM: ELAZIĞIMIZ ADINA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “24 Ocak’ta meydana gelen deprem ve dünya genelinde oluşan Koronavirüs salgınıyla mücadelede fedakarca çalışan, olağanüstü bir performans ortaya koyarak milletimizin gönlünde taht kuran Bakanımız Sn. Fahrettin Koca ve sağlık çalışanlarımıza Elazığımız adına şükranlarımı sunuyorum” diyerek Bakan Koca’ya teşekkür etti.