Elazığ’da bayram coşkusu kılınan bayram namazıyla birlikte başladı.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül bayram namazını İzzetpaşa Camisi’nde kıldı.

Vali Kaldırım ve Emniyet Müdürü Cangül, Bayram namazının ardından cami cemaatiyle bayramlaşarak bayramlarını tebrik etti.

Bayram namazının ardından açıklama yapan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “İnşallah Allah hiçbir vatandaşımıza kaza bela vermez. Huzurlu mutlu herkesin ailesiyle birlikte olduğu eşiyle dostuyla birlikte olduğu bayramı bayramın anlamına maneviyatına uygun idrak ettiği bir bayram olur” dedi.

“GEREKLİ TEDBİRLERİMİZİ ALDIK”

Bayramla ilgili gerekli tedbirlerin alındığını belirten Vali Kaldırım, “Bayram öncesi ve bayram boyunca alınması gereken hem emniyet asayiş boyutuyla hem trafik boyutuyla gerekli tedbirlerimizi aldık. Malumunuz kurban bayramı. Kurbanların güvenli bir şekilde kesilmesi için hem belediyemiz hem valilik olarak gerekli tedbirler alındı. İnşallah hiçbir sıkıntı yaşanmadan kimsenin kılına bir zarar gelmeden herhangi bir tatsızlık olmadan. Milli birlik ve beraberliğin daha çok kaynaştığı bir bayram idrak etmiş oluruz” ifadelerini kullandı.

“HEMŞEHRİLERİMDEN RİCA EDİYORUM…”

Trafik kurallarına da dikkat çeken Elazığ Valisi Kaldırım, “Hemşerilerimden rica ediyorum. Bayram tatili malum dokuz gün. Birçoğu geldi. Yolda olanlar vardır. Tatilin ardından geri dönüşler olacaktır. Hem gidenler hem gelenler oluyor. Dolayısıyla trafik güvenliği kurallarına uyalım. Sürücüler can taşıyorlar. Sadece kendi canlarını değil eşlerinin çocuklarının canlarını taşıyorlar. Gerekli tedbirleri aldık. Çok güzel kampanyalar yapıldı. Cumhurbaşkanımız ve diğer yetkililerden açıklamalar yapıldı. Ama bir kez daha uyaralım. Kurallara uyalım. Dinlenerek yola çıkalım. Gidiş ve dönüşler de malum çok yoğunluk oluyor. Sabırlı olalım. Kurallara uyalım. Kanal Fırat vesilesiyle tüm hemşerilerimizin, tüm milletimizin, aziz milletimizin bayramını tebrik ediyorum” dedi.