Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ziyaretlerine devam ediyor…

Merkeze bağlı köyleri ziyaret eden Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, ilçe ziyaretini Baskil'e gerçekleştirerek vatandaşlarla bir araya geldi ve yapımı devam çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Programda Baskil Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu, il genel meclis üyeleri, ilgili kurum müdürleri ve muhtarlar da Vali Çetin Oktay Kaldırım'a eşlik etti.

Programına ilk olarak Baskil'e bağlı Hacı Mustafa Köyü'nde yapımı devam 10 km'lik yolun birinci kat asfalt çalışmasını işlemini yerinde inceleyerek başlayan Vali Kaldırım, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcıları Ali Şiş ve Cemil Yatkın'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Köy Muhtarı Abidin Sakin'in evine de misafir olan Vali Kaldırım, son dönemlerde Baskil'de yaygınlaşan arıcılık faaliyetlerinden elden edilen ballardan tatmayı da ihmal etmedi.

DAP PROJESİ KAPSAMINDA YAPILAN SULAMA HAVUZLARINI İNCELEDİ

Ardından Hacı Uşağı Köyü sakinleri ile bir araya gelen Vali Kaldırım, köyde DAP (Doğu Anadolu Projesi) kapsamında köyde yapılan sulama havuzlarını inceleyerek hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Bu çevrede bulunan tarım arazilerimiz bu hizmetimizden faydalanacaktır. Yaklaşık 28 sulama havuzumuzla verimi artırarak daha kaliteli mahsül almayı hedefliyoruz. Bu yatırımlarla üreticilerimizin en önemli sorunlarını çözerek daha fazla gelir elde etmelerini sağlamış oluyoruz. Köylerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Vali Kaldırım'ın bir sonra ki durağı ise Şahindere Köyü Aliağa Mezrası oldu. Mezra da İl Özel İdaresi marifetiyle yapımı süren yol onarım çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

BASKİL'DEKI TEKSTİL FABRİKASINA ZİYÂRET

Köy ziyaretlerinin ardından Baskil'de hizmete giren Kilbas Trend Tekstil fabrikasını da ziyaret eden Vali Kaldırım, buranın vatandaşlarımızın istihdamı açısından önemli bir işletme olduğunu vurgulayarak, yetkililere teşekkür etti. Akabinde yapımı devam eden 'Kesimhane ve Ütü Paketleme" binasının inşaatında da incelemelerde bulunan Vali Kaldırım, bu binanın da faaliyete girmesiyle yaklaşık 300 kişiye daha istihdam sağlanacağı müjdesini verdi.