Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Gazetecilerle bir araya gelen Vali Kaldırım 10 Ocak Çalışan gazeteciler gününü kutladı.

ERDEM: GAZETECİLER OLARAK HEPİMİZ SİZE HEMEN ULAŞABİLİYORUZ

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem, 10 Ocak çalışan gazeteciler gününde düzenledikleri etkinliğe değinerek, “Gazetecilerimiz, arkadaşlarımız şu anda kendi yerlerinde sizi ağırlıyoruz. Hepimizin konuğusunuz. Bu nedenle size teşekkür ediyorum. Ben bir bürokrat olarak ta, şehrin mülki idare amiri olarak ta, gazeteciler olarak hepimiz size hemen ulaşabiliyoruz. Bu bizim için kolaylık. Bu konuda da hassasiyetiniz için teşekkür ederiz. Gazeteci haberi kaynağından öğrenmek, teyit etmek ister. Edemezse zorlanır haber yapmakta. Ama bu konuda kolaycısınız. Bu nedenle çalışan gazeteci arkadaşlarım adına size teşekkür ediyorum. Elazığ’da bu bizi memnun ediyor. Sayın valimiz siz, belediye başkanımız, siyasilerimiz hepinizin uyum içinde olması da güzel bir olay. Uyum olmazsa başarıda olmaz. Hepimiz görüyoruz uyum içinde olduğunuzu. Elazığ için bir şeyler yapıyorsunuz” dedi.

KALDIRIM: 28 OCAK’TA DA YAPIM İHALESİ YAPILMIŞ OLACAK

Vali Çetin Oktay Kaldırım’da Millet Bahçesi ve Millet kıraathanesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Biz sürekli Cumhurbaşkanımızın “Millet Bahçesi” sözü verdikten sonra TOKİ ile birlikte yakın çalıştık. Sonra özellikle 3 şehit verildiğini, 18 Ağustos 2016 elim bir olay. Hain bir terör olayı. Elazığlıların oradaki hassasiyetinin farkı olduğunu, beklentilerinin farklı olduğunu ve şehit ve mazlumun orada işlenmesi gerektiğini vurguladık. Şehit temasının orada işlenmesi gerektiğini TOKİ’ye vurguladık. Sağ olsunlar güzel bir proje yaptılar. Şehitleri ön plana çıkaran güzel bir proje oldu. “Millet Kıraathanesi” gibi bir talebimiz vardı, onu da koydular. Üniversiteye oldukça yakın bir yer. Dolayısıyla isabetli oldu. Yanında tematik bahçeler, yürüyüş alanları. Ben projeyi çok beğendim. Bu sabah orada inceleme yaptık. Şehrimize hayırlı olsun. 28 Ocak’ta da yapım ihalesi yapılmış olacak”diye kaydetti.

KALDIRIM: NİTELİKLİ VE KİMLİKLİ BİR YER

Elazığ Valiliğinin yeni yerine taşınılması ile boşalan eski valilik binasının ne olacağı ile ilgili açıklama yapan Vali Kaldırım, “Şehrimiz müzeler açısından potansiyeli olan bir şehir. Şu anda müze olarak fakir bir şehiriz. Dolayısıyla hem genel hem konulu tematik müzelere şehrin ihtiyacı var. Orası tarihi bir bina, 1800’lü yıllarda yapılmış, Osmanlı’nın Harput’tan sonra Elazığ’da yaptığı en önemli eserlerden birisi. Nitelikli ve kimlikli bir yer. Hem tarihi misyonuna uygun olarak değerlendirilmesi hem de Valilik kurulduğundan beri Hükümet Konağı görevi görülmesi onun dışında değişik kurumlarında kullandığı bir bina. Dolayısıyla sembol bir bina. Merkezi bir yerde konumuyla ilgili. Diğer talepleri de alıyoruz. Şehirde müze yapılacak güzel yerlerde var, Harput’ta da var. öğretmenevini taşımayı düşünüyoruz. Ben katılıyorum, bir basın müzesi de özellikle basının güçlü olduğu bir Elazığ için hem de geçmişi güçlü olan havzası güçlü olan Elazığ için değer olur. Yer konusu olarak öğretmen evi de değerlendirilebilir. Şehir olarak ben canı gönülden isterim. Basına böle bir mekanın kazandırılmasını. Ben basın hayatını yansıtacak, tarihini havzayı yansıtacak, müze kafe şeklinde gelir getirecek bir mekan olmasını isterim. Cumhuriyet dönemde yapılmış bir bina. Ben kendi adıma uygun görüyorum. Talebi siz basın mensupları olarak dile getirirsiniz ifade edersiniz. Şehrin ben farklı düşüneceğini sanmam”ifadelerini kullandı.

HABER: KEVSER ÖZ