Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yıl dönümünde düzenlenen törende konuşan Elazığ Valisi Çetin Oktay, satır aralarında önemi mesajlar verdi.

Cumhuriyetin sancılı süreçlerden sonra kazanılmış bir yönetim biçimi olduğunu ifade eden Kaldırım, Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere cumhuriyeti emanet ederek, koyduğu hedefin muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçmek olduğunu söyledi.

KALDIRIM: İNSANLIK ALANINDA BİR DESTAN YAZMAMIZ BİZDEN BEKLENİYOR

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Cumhuriyetin ilk yıllarında olduğu gibi tek vücut haline gelerek, insanlığı kucaklayan değerlerle yeni medeniye inşa edileceğini kaydederek, “Dünyada yer eden savaş meydanlarında olmasa da ekonomik sahada, kültürel sahada, sosyal alanlarda, insanlık alanında bir destan yazmamız bizden bekleniyor. Bunu sağlamanın yolu da yöntemi de bellidir. Dünyaya açık olacağız, dünyaya açık nesiller yetiştireceğiz. İnsanlığı kucaklayan değerlerimize sahip çıkacağız ve yeni bir medeniyet inşallah inşa edeceğiz. Son yıllarda büyük projelere imza atan, ibareler gösteren ve özellikle kendisi sıkıntı yaşamasa bile dünyada sıkıntı yaşayan nerede dert varsa hiçbir ayrım yapmadan el uzatan bir milletimiz var. Övündüğümüz değerleri yalatan bir milletimiz, devletimiz var” ifadelerinde bulundu.

KALDIRIM: GENÇLERİMİZİ CUMHURİYET DEĞERİ İLE YETİŞTİRECEĞİZ

Gençleri, cumhuriyet değerleri ile yetiştireceklerini ifade eden vali Kaldırım, “İnşallah nesillerimizi iyi yetiştireceğiz, çocuklarımızı iyi yetiştireceğiz, gençlerimizi Cumhuriyet değeri ile yetiştireceğiz, erdemli yetiştireceğiz, ahlaklı yetiştireceğiz ve özellikle son dönemde dünyanın alabildiği kullanmaya başladığı ve gelişmeye başladığı yeni teknolojiyi kullandığı ilimi, veriyi çok iyi kullanarak yetiştirip kullanacağız ve dünyaya yeniden insanlık götüren medeniyet götüren, insanı götüren ve ona göre değer veren olacağız ve buna canı gönülden inanıyorum. Elâzığ birlik ve beraberliğin dirliğin kalesi ve Türkiye’ye dünyaya örnek bir şehir. İnşallah Elazığ üzerine düşeni layıkıyla, fazlasıyla bugüne kadar getirdi ve getirmeye devam edecektir. Türkiye’ye, dünya insanlığına katkı vermeye devam edecektir” dedi.

KALDIRIM: ÇOCUKLAR, GENÇLER, SİZİ ÇOK SEVİYORUZ

Vali Çetin Oktay Kaldırım, gençlere okumalarını tavsiye ederek, “Çocuklar, gençler, sizi çok seviyoruz. Üzerinize titriyoruz. Hem anne babalar üzerinize imanla titresin hem de kendinizi iyi yetiştirin. Sadece Türkiye’ye faydalı olacak fert değil tüm insanlığa faydalı olacak fert şeklinde yetiştirin” açıklamalarını kaydetti.