Vali Kaldırım, Harput Vakfı İle İlgili Açıklamalarda Bulundu

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Harput Vakfı hakkında konuşarak vakfın çalışmalar ile ilgili önemli bilgiler verdi. Vali Kaldırım konuşmasında, vakfın kız çocuklarının okumasına destek vereceğini ayrıca evde bakıma muhtaç olan yaşlılara da hizmet götüreceğini söyledi.

Vali Kaldırım, Harput Vakfı İle İlgili Açıklamalarda Bulundu

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Kanal Fırat ekranlarında muhabir Canan Gedik Ay’ın sorduğu soruları cevaplayarak önemli açıklamalarda bulundu.

2018 yılı çalışmaları ve devam eden çalışmalar ile ilgili konuşan Vali Kaldırım, Harput’a özellikle önem verdiklerini belirterek, “Harput türbeler bölgesi. Harput’ta çok önemli türbeler var. Önemli değerlerimiz var. Tarihi mekanlarımız var. Ulu camimiz var. Eğik minaresi ile markalaşmış kalesi, Sarahatun Camisi, Konakları ile önemli bir yer. Bu tarihi mekan üzerine konacak çok şey var” dedi.

HER AY GÜL SUYU İLE YIKANIYOR

Harput vakfı Harput’taki camilerin, türbelerin temizliği noktasında çalışmalar yapıyor. Bu yerlerin temizliği ile ilgili şikayetler alıyorduk. Artık her ay gül suyu ile yıkıyorlar, temizliyorlar. Çalışmalar yapılıyor. Bunu her sene devam ettireceğiz. Oranın pırıl pırıl olmasını istiyoruz. Harput’taki yerlerin bakımı, restorasyonu önemli. Oraya gelenlere doğru bilgilerin verilmesi önemli.

Musiki akademisi yapılacak. Çalışmalara başladık. Musiki müzesi kurulması noktasında çalışmalar olacak. Akademi gibi çalışacak demir bağların yetişmesine imkan verilecek.

VAKFIN OTOPARK GELİRLERİ İLE KIZ ÇOCUKLARINA BURS VERİLECEK

“Otopark gelirlerinden kız çocukların okunmasına destek verileceğiz” diyen Vali Kaldırım, “Kız çocuklarının kaliteli eğitim almasını arzuluyoruz en büyük varlığımız insan kaynağımız. Harput vakfını başkanlığını ben yapıyorum. Vali yardımcımızın takip ettiği bir vakıf. Vakfın 2 otoparkı var.  Otopark gelirleri ile kızlarımıza burs vereceğiz. Şehit ailelerimize yardımlarımız olacak. Yaşlılara dönük çalışmalarımız olacak.  Yaşlılara evde bakım, temizlik, yemek konusunda ihtiyaçlarını gidereceğiz” dedi.

“BU VAKIF ELAZIĞ’A DEĞERE ÜRETECEK, KATKI VERECEK BİR VAKIFTIR”

Müzelerle, başka çalışmalarla Elazığ’ı markalaştıracak projeler oluşturacaklarını ifade eden Vali Kaldırım, “Sosyal ihtiyaç duyan kesimlere dokunacağız. Vakıf için yeni finansman bakıyoruz. Elde edersek hizmet yelpazesini genişleteceğiz. Tamamen başkanlığını ben yapıyorum. Bu vakıf Elazığ’a değere üretecek, katkı verecek bir vakıftır” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2018, 18:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
MEHMET KÜNKÜL
MEHMET KÜNKÜL - 6 yıl Önce

KOLAY GELSİN SAYIN VALİM

SIRADAKİ HABER

banner137