Vali Kaldırım Hazar Baba Eteklerine Çıktı

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım dur durak bilmiyor. Önce gözüne Hazarbaba’nın zirvesinde yer alan Azer Baba Türbesini kestirdi, ardından spor ayakkabılarını giydi ve yola çıktı. İnanç turizmi için büyük önem arz eden Azer baba türbesinin yolundaki çalışmaları yerinde inceleyen Vali Kaldırım, Azer Baba türbesinin inanç turizmi açısından önemli olduğunun altını çizdi.

Vali Kaldırım Hazar Baba Eteklerine Çıktı

Göreve geldiği günden bu yana bir an olsun durmayan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım yine iş başında. 

Vali Kaldırım bu kez soluğu Hazar Baba’da aldı, gözüne Azer Baba türbesini yerinde incelemek istedi.  Ne soğuk havaya aldırış etti, ne de yorgunluk nedir bildi.  Azer Baba’ya çıkan yolda süren çalışmalar adım adım yerinde incelendi.

“2018 Yılı Yatırım Yılı Olacak”

Azer Baba hakkında bilgiler veren Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, “ Azer Baba kimdir onu bir anlatalım. Azer Baba İbrahim Aleyhi selamın babası yani bizler dinin en büyük babası deriz. Müslümanlar biat eder ki Hz. Aleyhi selamın babası. Yahudiler ve Hristiyanlar biat eder. Ölmeden önce Hristiyan’dı. Gerçekten bunu inanç turizmin de çok iyi kullanmamız lazım çünkü o dine mensup olan insanlar var. Onların da hakları var. Gelip görmeleri lazım. Ama biz burada ki insanların tabiatını coğrafyasını iyice anlatmamız lazım. Sağ olsun sayın valim Cometo Elazığ da güzel bir reklam yaptı. Her zaman devletin gücünü yanımızda gösteriyor. Sunduğumuz projenin hiç biri geri çevrilmedi. Hazar gölü olsun kara yolunda ki arıtma tesislerinin başlaması ve bu yolun bir bütün olması. İnanıyorum 2018 yatırım yılı olacak” ifadelerini kullandı.

“Daha Güzel Şeyler Olacak”

Sivrice Kaymakamı Mustafa Temiz ise Sivrice’yi anlatarak “ Ben de şöyle tanımlıyorum Sivrice’yi. Gerçekten turizm potansiyeline sahip bir ilçemiz. Gerek mavisi ile gerek yeşilliği ile gerekse beyazıyla çok güzel bir ilçemiz. Şuna için de bulunduğumuz ortam da Azer Baba başkanımız ifade etti. Bu bağlam da yapılan yolun nasıl olduğunu görmek amacıyla sayın valimiz eşliliğin de geldik. Ben sayın valimize özel idaremize çok teşekkür ediyorum. İnşallah turizm destinasyonlarından birisi olacak Sivrice’miz. Bu yolda emin adımlar ile devam ediyor inşallah da güzel şeyler olacak” diye kaydetti.  

“Potansiyeli Oldukça Yüksek”

“Müthiş bir oksijen, süper bir manzara var” ifadelerini kullanan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Hazar Gölü’nün doğal güzelliklerle donatıldığını ifade ederek “ Arkada ikiz yol var. Daha yukarıya çıksak üçüz yol göreceğiz. Süper bir manzarası var. Yeşil ile doğa ile suyun mavinin üç gölün buluştuğu bir nokta. Hazar Baba önemli bir merkez dağı ile. Çıkamadık ama yol bitince inşallah oraya da çıkacağız. Yol çalışması var. Azer babası ile Hazar Gölü ile batık şehri ile doğal güzellikleri ile gerçekten potansiyeli oldukça yüksek bir yer. Burada doğru olan bir plan dâhilin de doğru adımlar ile derlemek ve Dünya pazarında iyi adımlar ile ilerlemek. Dünya turizmi nereye gidiyor. Talepler ney. Hangi segmente hitap edebilirsiniz. Bunun iyi analiz edip kendi vakıflarımızı da on göre yönetmemiz” dedi.

Azer Baba’nın başlı başına bir değer olduğunu belirten Vali Kaldırım, türbenin İnanç turizmi açısından herkesi çekeceğini aktararak  “ Hazreti İbrahim gerçekten öneli bir peygamber. Dünya da bütün dillerin kabul ettiği bir peygamber” diye belirtti.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım “ Hazar Gölünün Potansiyelini 2 katına çıkarmak istediklerini vurgulayarak “ Gelişmiş ülkelerde Arap ülkelerde bütün coğrafyalarında ülkemiz de bile dolayısıyla insanlar hem tatil yapıp hem de obeziteden kurtulmak istiyor. Sağlık ile ilgili işte dediğim gibi ciddi talepler var. İnsanlar gidip hem farklı ortamlarda tatilini yapıp hem de imkânlara faydalanmak istiyor. Dolasıyla bu imkânlarda gelişir. Sağlık turizm mi doğa turizmi spor turizmi kış turizmi inanç turizmi gerçekten o da önemli bir alan” diye kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Nihat
Nihat - 6 yıl Önce

Gazeteci Mehmet Topal'ın yazıları vardı.

Mustafa
Mustafa - 6 yıl Önce

Helal olsun Vali bey, Elazığ sizi takdir ediyor.

MEHMET KÜNKÜL
MEHMET KÜNKÜL - 6 yıl Önce

SAYIN VALİM HER ZAMANKİ GİBİ ZİRVEDE,RABBİM KOLAYLIKLAR VERSİN.SAYGILARIMLA

SIRADAKİ HABER

banner137