Türkiye genelinde olduğu gibi hain FETÖ terör örgütü tarafından yapılan darbe kalkışmasının püskürtülmesinin 3. yıldönümü Elazığ’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlama programının ardından Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım Kanal Fırat Televizyonuna açıklamalarda bulundu.

KALDIRIM: MİLLETE BU ANLAMDA NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZDIR

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Bundan 3 yıl önce ülkemiz gerçekten zor bir gün yaşadı. Hain kalkışmaya sahne oldu ülkemiz. Ama ok şükür milletimiz hem büyük bir feraset ortaya koydu hem irade ortaya koydu hem kahramanlık ortaya koydu. Devlet Başkanının Cumhurbaşkanımızın çağrısına uydu. Meydanları doldurdu. Hem ülkemizin bekasına hem bayrağına milli birlik beraberliğimize, vatanına sahip çıktı hem de dünya demokrasi tarihine bence altın harflerle kazınacak bir kahramanlık göstererek demokrasimize de sahip çıktı. Demokrasimizi de korumuş oldu. Millete bu anlamda ne kadar teşekkür etsek azdır” ifadelerini kullandı.

KALDIRIM: TEMELİ MİLLETİMİZ OLUŞTURDU

Vali Kaldırım, “İnşallah o günleri tekrar yaşamayız. Ama o günlere hazırlıklı olmalıyız. Milletimizde bu ruh var. Hep bu şeyi konuşuyoruz. Savaşlar, Çanakkale. Milletimizde artık değerler kayboldu mu küllendi mi ama küllenmediğini görmüş olduk. Ama buun üstüne bina etmek lazım. Temeli milletimiz oluşturdu. Altı sağlam bir temel ama onun üstüne bizim koymamız lazım. Dünyada başarılı olmak istiyorsan, rekabet etmek istiyorsan, dünyada sayılı devletlerarasına hedefimi var zaten. Bunun yolu belli; Çok kaliteli insan kaynağın olacak, çok donanımlı olacak ve yeni nesil özellikle alanlarda çok başarılı olacak. Biz bilgiye, veriye hakim olacak” diye konuştu.

KALDIRIM: PROF. DR. AÇIK ÖNDERLİĞİNDE ÇOK KALİTELİ BİR ANLAYIŞLA YAYINCILIK YAPILIYOR

Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Darbenin başarısız olmasının üzerindeki özellikle medyanın rolünü gördük. Bu çok açık. Cumhurbaşkanımız belki televizyonu kanalı üzerinden iletişim kuramasaydı milletin motivasyonu nasıl olurdu? Cadde sokaklara bu kadar inilir miydi? Burada neyi görüyoruz? Burada medyanın gerçekten ne kadar önemli olduğunu özgür medyanın, doğru düşünen medyanın ama değerlere de önem veren medyanın ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Burada da gerçekten bizim medyamız sağlam. Her zaman duruşunu milletten yana, değerlerden yana, bayrağından yana, devletinden yana koyan bir medya anlayışımız var. Gerçekten Prof. Dr. Yasemin Açık hanımefendi önderliğinde bu da gerçekten çok kaliteli bir anlayışla değer yüklü bir anlayışla yayıncılık yapılıyor” dedi.

VALİ KALDIRIM: BELKİ DE İLK MEYDANA İNEN TELEVİZYON KANAL FIRAT TELEVİZYONU OLDU

O gece Elazığ’da yaşanılanları Kanal Fırat’ın yayınlarından defalarca izlediğini belirten Vali Kaldırım, “Kanal Fırat Televizyonu sadece Elazığ’da izlenmiyor. Türkiye ve Avrupa’nın birçok yerinde izlendiğini biliyorum. Kanal Fırat Televizyonunun yayınları çok yakinen takip ediliyor. Dolayısıyla Kanal Fırat Televizyonu’nun o geceki duruşun duruşunu defalarca yayınları izledim o gece Elazığ’da neler oldu diye. Ben burada değildim Trabzon’daydım. Defalarca kayıtları izledik. Hakikatten gurur verici bir şey. Elazığlılar ilk sokaklara meydanlara inenler oldu. Belki de ilk meydana inen televizyon Kanal Fırat Televizyonu oldu. Meydanlara koşup heyecanlı heyecanlı yayın yapıldı. Daha darbenin nereye gideceği bilinmeden, bir şey bilinmeden bunu yapabilmek gerçekten cesaret ister” şeklinde konuştu.

KALDIRIM: HEM EKİBİNİZ HEM GENEL YAYIN YÖNETMENİNİZ ZEKİ AKBIYIK REFERANS OLDUNUZ

Vali Kaldırım, “Birçok insan veya kuruluş bir yönünü düşünmüştür ‘nereye gidiyor hangi taraf başarılı oluyor’ onu bir görelim ondan sonra tavrı belirleyen çok oldu. Ama bence kıymetli olan ilk anda meydanlara çıkıp tavrın, tarafını belirleyip demokrasiye ve milletimize sahip çıkmaktı. Tabi Kanal Fırat öncülük ediyor. İnsanlar çıkıyor ama sesini duyuramazsa bir anlamı da olmuyor. O yapılan yayınların çok etkisi oldu. Televizyonlar Allah korusun susturulsa kapatılsaydı belki de darbe çok farklı bir yere gidecekti. Allah’a şükür hem o yapılamadı hem de milli duruşu olan kanallarımız çok doğru yayıncılık yaparak milleti çok doğru yönlendirerek bu darbenin başarısız olmasında çok büyük role sahip oldular. O açıdan da hem Kanal Fırat Televizyonu hem Furkan Dilaver’de oradaydı. Hem ekibiniz hem Genel Yayın Yönetmeniniz Zeki Akbıyık referans oldunuz. Gerçekten güzeldi. Dolayısıyla hakikatten tebrik ediyoruz. Yasemin Açık hanımı, ekibini. Bu da fedakarlık aynı zamanda. Yerel kanallar şu anda kapanıyor. Ciddi ciddi kuruluşlar kapanıyor. Maddi sıkıntılardan dolayı. Ama bunu yaşatmak ve ayakta tutmak ve devam ettirmek büyük fedakarlık. O açıdan da tebrik ediyoruz. İyi yayınlar diliyoruz” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL